Oekraïense overheid sponsort een serie met uitleg over Bitcoin (BTC)

Oekraïne heeft een ministerie van Digitale Transformatie. Dit ministerie komt met met een online serie om de burgers meer informatie te geven over bitcoin (BTC), blockchain en (helaas) ook andere cryptocurrency’s.

De serie ging afgelopen woensdag in première en werd ontwikkeld met Crystal Blockchain en Binance. De beurs Binance was ook betrokken bij het legaliseren van het bezit en minen van Bitcoin in het land.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Digitale Transformatie

Oekraïne als land is zich ervan bewust dat er de komende jaren veel veranderingen plaats gaan vinden. Nog meer dingen zullen vooral digitaal geregeld gaan worden. De serie bestaat uit acht aflveringen van zes tot twaalf minunten.

De basisconcepten van bitcoin en andere aspecten van deze industrie worden daarin uitgelegd. Een oud-bankier en ondernemer Andriy Onistrat neemt de presentatie op zich.

Onistrat spreekt in het programme mensen uit de industrie.

Kijken

De eerste aflevering staat op YouTube. Mocht je Oekraïens spreken dan kun je daar een kijkje nemen. In deze aflevering gaat het over de principes achter een bitcoin transactie. Deze zijn onomkeerbaar en ook niet te stoppen.

Ook wordt er extra aandacht besteed aan het tellen van het totaal aantal bitcoin. Er zullen maximaal 21 miljoen bitcoin bestaan. Met een eigen bitcoin node moet je gemakkelijk jouw BTC kunnen verifiëren en ook kunnen controleren of iedereen zich aan de regels houdt op het netwerk.

Zo weet je zeker dat jij echte bitcoin in handen hebt en dat er niemand is die de boel belazert. Bij traditionele valuta is dat als eindgebruiker onmogelijk.

Onistrat haalt het voorbeeld van de Oekraïense centrale bank aan: zij kunnen op elk moment het aantal Oekraïense grivna veranderen.

In deze video maken ze ook een uitstapje naar andere projecten zoals Ethereum en decentrale beurzen.

Certificaat

Oekraïners die alle afleveringen bekijken krijgen een certificaat. Een kleinigheidje, maar het is bijzonder dat een overheid zo meedoet met het uitleggen van bitcoin. Het ministerie van Digitale Transformatie zet ook in op andere digitale zaken, zo zijn er shows over het digitaal lesgeven voor leraren en geven ze zelfs informatie over het worden van een YouTube blogger.

Kortom: dit ministerie in Oekraïne zet vol in op de digitale revolutie. En daar kan bitcoin niet bij ontbreken.

Dit soort lesjes betekenen overigens niet dat het land nu ineens alle deuren openzet voor de innovatie met bitcoin. De overheid gaat Bitcoin transacties volgen met surveillance software. Maar er zijn ook interessante ontwikkeling aan de gang: Oekraïne kijkt naar manieren om kernenergie te gebruiken om bitcoin te minen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsoekraine

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)