Bitcoin BTC Oekraïne

Oekraïne gaat Bitcoin transacties volgen met surveillance software

Oekraïne gaat in zee met de analisten van Bitfury om bitcoin transacties te volgen. Het ministerie van Digitale Transformatie kondigde dat eerder deze week aan.

Oekraïne gaat het compliance product genaamd Crystal gebruiken. Daarmee kunnen overheidsinstanties bitcoin transacties beter volgen en in kaart brengen. Handig voor bijvoorbeeld de politie of de belastingdienst.

Dit is niet de eerste overheid die in zee gaat met Bitfury. Het bedrijf werd bijvoorbeeld ook gebruikt om het online stemmen in Rusland te faciliteren.

Transacties volgen

Crystal bestaat sinds 2018 en maakt het gemakkelijker om misdaden op te sporen met bitcoin. Crystal levert experts en analisten om zo de surveillance op gang te brengen.

Volgens de Oekraïense overheid is het doel van deze stap om zo snel mogelijk de markt in het land op gang te brengen. Wanneer je regels invoert moet je ze immers wel kunnen handhaven.

Volgens Kyrylo Chykhradze van Crystal Blockchain denkt dat hun diensten Oekraïne kunnen helpen met het adopteren van bitcoin. Crystal maakt het bijvoorbeeld mogelijk om anti-witwaswetten in het land te handhaven.

Oekraïense banken, bedrijven en overheidsorganen gaan gebruikmaken van de software.

Oekraïne

Oekraïne is hard op weg naar duidelijke regels voor bitcoin en de industrie daar omheen. Een wetsvoorstel voor ‘digitale assets’ komt er aan en het land kijkt ook zelf naar de mogelijkheden.

Zo zijn er plannen om overtollige kernenergie te gebruiken om bitcoin te minen.

Nederland

Ook in Nederland is er inmiddels een set aan regels opgetuigd waar bitcoinbedrijven aan moeten voldoen. 48 Bitcoin bedrijven hebben zich al aangemeld bij De Nederlandsche Bank

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!