bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: 9 Bitcoin bedrijven door de keuring bij DNB

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $19,389.72.  Dat is 2.50% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0052 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $359,895,016,635.00 met een circulatie van 18,561,125 BTC.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Slaat FOMO toe op Bitcoin markt en springt koers naar $18.400?

De Bitcoin koers heeft dinsdag de $17.800 aangetikt. Daarmee heeft de koers een voorlopig hoogtepunt van 2020 bereikt.

Ook bereiken we een prijs die we voor het laatst op 7 januari 2018 hebben gezien, oftewel aan het einde van de vorige bullrun. Het feit dat we daar wederom zijn terechtgekomen is een zéér bullish signaal.

Lees deze Update over de Bitcoin koers om te kijken wat we nu kunnen verwachten.

Voorzitter SEC stapt vroegtijdig op, komt Bitcoin ETF nu dichterbij?

Bestuursvoorzitter Jay Clayton van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), stapt aan het einde van dit jaar op. Formeel zou hij in juni 2021 afscheid nemen.

Het opstappen van Clayton is saillant, omdat hij binnen de 5-koppige commissie gold als een uitgesproken tegenstander van een Bitcoin ETF. Hij bokste onder meer met Hester ‘Crypto Mum’ Peirce, die al jaren een lans breekt voor Bitcoin en andere digitale assets.

Een exchange traded fund is net zoals een derivaat een afgeleide van een asset, in dit geval Bitcoin. Beleggers kunnen door middel van een Bitcoin ETF exposure krijgen in Bitcoin, zonder dat ze de ‘fysieke’ Bitcoin hoeven te kopen en op te slaan.

Volgens sommige marktanalisten is een ETF een bullish signaal voor de Bitcoin koers, omdat het de toegang voor traditionele partijen vergemakkelijkt.

Deze 9 Nederlandse Bitcoin bedrijven kwamen door de keuring van DNB

Inmiddels zijn er 9 Nederlandse Bitcoin bedrijven geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en mogen in Nederland zogenaamde cryptodiensten aanbieden.

Dinsdagvanavond maakte Bitconic BV, bekend van de broker Bitonic.nl en exchange Bl3P bekend, ook te zijn geregistreerd bij de DNB.

De toezichthouder zelf maakte bekend dat niet elke aanvrager de deadline van 21 november gaat halen. Formeel staan er nog 30 aanvragen open.

Naar verwachting zal deze week nog een handjevol de registratie halen. Voor de achterblijvers wil de toezichthouder een individueel traject op maat met de aanvrager (s) overeenkomen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!