bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: Bedrijven hebben meer dan $15 miljard aan BTC

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $19,282.34.  Dat is 5.08% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0052 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $357,745,369,714.04 met een circulatie van 18,553,006 BTC.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bedrijven hebben meer dan $15 miljard aan Bitcoin op de balans

De corporate fomo lijkt definitief begonnen nu bedrijven al voor meer dan $15 miljard aan bitcoin op de balans hebben. In totaal gaat het om meer dan 842 duizend bitcoin.

Met eens koers van, op het moment van schrijven, ongeveer $18200, betekent dat een totale waarde van meer dan $15 miljard. Om precies te zijn hebben bedrijven nu 842,229 bitcoin in handen. Dat is 4.54% van de totale supply (!).

Japanse miljardair die $200 miljoen aan Bitcoin kocht: ‘ik begreep het niet’

Masayoshi Son, de CEO van Softbank, laat weten dat hij Bitcoin “niet begrijpt” en dat hij een groot deel van zijn tijd kwijt was aan het volgen van de prijsbewegingen, terwijl hij in de cryptocurrency investeerde.

Softbank is een Japans conglomeraat dat aandelen heeft in verschillende techbedrijven en is ook actief in de energie, en financiële sector. Son heeft naar verluidt $30 miljard aan vermogen en is daarmee de tweede rijkste man van Japan.

Ongelukkige Bitcoiner betaalt $47.000 voor kleine Bitcoin betaling

Bitcoin kan keihard zijn. Het is een compleet neutraal en transparant protocol, waardoor je volledig verantwoordelijk bent voor je eigen zaken. Dit geldt ook als je een foutje maakt, zoals een onbekende Bitcoiner twee dagen terug overkwam. Hij stuurde enkele tienduizenden dollars aan transactiekosten voor een kleine betaling.

Op de blockexplorer is te zien dat een gebruiker in totaal 0,01088549 BTC ter waarde van $194 verstuurde naar een onbekende wallet. Hierbij ging echter wat mis: hij betaalde 2,66 BTC aan transactiekosten, wat neer komt op $47.000.

Bitcoin (BTC) sparen voor je pensioen? Deze adviseur denkt van wel

Het Amerikaanse Digital Asset Investment Management (DAiM) wil Bitcoin gaan promoten als belegging voor pensioenfondsen. Dat meldt de pensioenadviseur in een persbericht.

Het komt erop neer dat DAiM bedrijven wil gaan helpen om een zogenaamd 401(k) pensioenplan in elkaar te zetten met daarin plek voor BTC.

Ze willen daarmee een optie bieden voor pensioengerechtigden die bereid zijn om iets meer risico te lopen. Dat risico kan tot 10% van hun pensioenbedrag in Bitcoin.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!