Goedemorgen Bitcoin: DNB geeft Bitcoin bedrijven meer tijd

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin bedrijven in Nederland krijgen meer tijd van De Nederlandsche Bank

Bitcoin bedrijven in Nederland krijgen meer tijd om zich te registreren bij De Nederlandsche Bank (DNB). DNB is toezichthouder van de bitcoinsector in Nederland en heeft in eerste instantie de deadline voor bedrijven op 21 november gezet.

Tot nu toe zijn er echter niet gek veel partijen door de keuring gekomen: Deze Nederlandse Bitcoin bedrijven kwamen door de keuring van DNB.

Aanleiding voor het gewijzigde beleid is onder andere een noodkreet vanuit de industrie. 25 Bitcoin ondertekende een brief voor De Nederlandsche Bank. De bedrijven vinden de gestelde regels te streng en niet haalbaar binnen de termijnen die zijn gesteld.

‘Banken mogen Bitcoin (BTC) bedrijven niet meer zomaar weigeren in Amerika’

Bitcoin bedrijven moeten makkelijker een bankrekening kunnen openen, dat vindt een belangrijke nationale toezichthouder.

De Comptroller of the Currency (OCC) is een regelgever in Amerika dat valt onder het ministerie van Financiën. Deze organisatie komt met een opmerkelijk voorstel: banken mogen geen zwarte lijst bijhouden van legale bedrijven.

Wereldwijd is het nog altijd niet makkelijk om als bitcoin bedrijf een bankrekening te openen. Er zijn verhalen bekend van ondernemers die niet bij een bank terecht kunnen omdat ze iets met bitcoin doen.

Een nieuwe vorm van Bitcoin derivaten op het Lightning Network

In navolging op LN Markets kom de Franse start-up ITŌ met een nieuw product. Het heet LN Clear (LNC) en het is wederom gebouwd op het Bitcoin Lightning Network.

LN Markets is de eerste retail derivatenbeurs die gebruik maakt van het Lightning Network. Het groeide de laatste maanden enorm in volume, en dus is het tijd voor een volgende stap. Met LN Clear is het mogelijk om OTC-derivaten te regelen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...