Deze beurs in India wil 50 miljoen klanten aan Bitcoin (BTC) helpen

Bitcoin beurs CoinDCX uit India wil de komende jaren tientallen miljoenen klanten aantrekken. Ze spreken deze ambitie uit na het ontvangen van 13,9 miljoen dollar aan vers durfgeld.

Bitcoin in India

Onder meer Block.one (ja, de onderneming achter cryptomunt EOS) investeert in de exchange, net zoals Coinbase Ventures en Polychain Capital.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De these? In het land met 1,35 miljard inwoners is nog een hele markt van precoiners zonder bitcoin. Daar valt nog een wereld te winnen dus.

CEO Sumit Gupta zegt tegenover The Block dat het bedrijf hard moet doorgroeien. Zo moet het huidige team verdubbelen van 90 man naar 180 man personeel. Een van de prioriteiten is een mobiele app CoinDCX Go, die binnen enkele maanden live moet staan. Dat moet de drempel om in BTC te stappen aanzienlijk verlagen.

Tegelijkertijd zijn er ook eisen op het gebied van klantenregistratie en opslag van de digitale assets. Daarvoor gaan ze samenwerken met respectievelijk Onfido en Bitgo.

De beurs heeft momenteel al 200 duizend klanten, maar dat minstens gaan naar 50 miljoen klanten. In 2020 is het handelsvolume met 200% gegroeid ten opzichte van 2019, wat dus smaakt naar meer. Want in het land is sinds de zomer een heuse bitcoin koorts gaande.

CoinDCX heeft in eerdere financieringsrondes 5,5 miljoen dollar opgehaald.

Regulering

Bitcoin is formeel verboden als betaalmiddel, maar je mag er wel in handelen en het sparen. Dit jaar heeft het Hooggerechtshof bepaald dat bitcoin bedrijven een bankrekening mogen voeren.

Eerder stak de centrale bank actief hier een stokje voor: ze adviseerde banken om beurzen en brokers géén rekening te verstrekken om cryptocurrency’s te kopen op de wereldmarkt.

Volgens de laatste prognoses hebben ruim 600 miljoen Indiërs in 2021 een smartphone. Daardoor is ook de peer-to-peer handel aan een voorzichtige groei bezig. Overigens heeft 80 procent van de bevolking inmiddels een bankrekening.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCIndia

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...