Canadees finance bedrijf heeft $3,6 miljoen aan Bitcoin (BTC) op eigen balans

Het Canadese BIGG Digital Assets maakt bekend dat ze Bitcoin op hun eigen balans hebben gezet. Het cryptobedrijf deed een aankoop van 40 extra BTC, waarmee ze het totaal op 189,5 BTC brachten. De totale waarde ervan is tegen de huidige prijs 3,63 miljoen dollar (2,99 miljoen euro).

Bitcoin op de balans

BIGG is genoteerd aan de Canadese Securities Exchange. In totaal betaalden ze ongeveer 1 miljoen Canadese dollars ($775.000) voor de laatste aankoop. Het bedrijf geeft aan dat het “sterk gelooft in de toekomst van bitcoin als spaarmiddel.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoewel het bedrag in het niets valt vergeleken met MicroStrategy en Grayscale, is het toch weer een teken aan de wand. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om een deel van de kasreserves (die vaak vooral uit fiatvaluta bestond) om te zetten naar Bitcoin.

Je zou BIGG kunnen kennen van de cryptobrokerage Netcoins en het data-analysebedrijf Blockchain Intelligence Group.

Mark Binns, de CEO van BIGG, vertelt dat ze al in 2015, ruim voor de hype van 2017, zijn gestart met het sparen van Bitcoin.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Bitcoin is aanzienlijk gewaardeerd als beleggingscategorie over een horizon van 1, 2, 5 en 10 jaar, en we geloven dat het potentieel voor een impactvolle prijsstijging vandaag sterker is dan ooit”[/penci_blockquote]

Toenemende interesse en adoptie

Binns voegt er aan toe dat hij gelooft dat de holdings in de cryptomunt in de loop van de tijd zullen zorgen voor een ‘zelf-financiering’. Hij noemt dat institutionele interesse de reguliere acceptatie van Bitcoin zal bevorderen en ook de prijs zal opdrijven: “Het aanbod blijft immers beperkt.”

Daarmee plaatst BIGG zich (hoewel met relatief gezien maar met een klein bedrag gaat) in een illuster rijtje. De afgelopen maanden waren er meer bedrijven die publiekelijk bekend maakten dat ze Bitcoin op de balans aanhielden.

Er zijn nog wel meer bedrijven die zich in dit lijstsje mogen scharen, zoals te zien is op BitcoinTreasuries. Zo bewaart Grayscale voor hun fonds bijna 550.000 BTC voor haar klanten.

Wil je meepraten over het niews? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC