Canadees Bitcoin fonds bereikt mooie mijlpaal van $1.000 miljoen

Het Canadese bitcoin fonds van 3iQ bereikt een mooie mijlpaal: het fonds is nu meer dan $1 miljard waard. 3iQ is een assetmanager uit Canada en startte vorig jaar met hun fonds.

QBTC.U brak in oktober 2020 de grens van $100.000. De records volgen zich in rap tempo op.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Na drie jaar van juridisch getouwtrek mocht 3iQ een financieel product op de Toronto Stock Exchange (TSX) noteren dat is gekoppeld aan bitcoin. En dat blijkt een succesvolle stap, de interesse groeit gestaag.

Bitcoin fonds

Het fonds is dus genoteerd aan de Toronto Stock Exchange. Een aandeel kost $48.63, dat is een stuk hoger dan bij de start in april 2020, toen was de prijs $11. Naast Canada is QBTC.U ook te vinden op de Gibraltar Stock Exchange.

3iQ is druk bezig in het wereldje van BTC. Het bedrijf zit ook achter een goedgekeurde stablecoin voor de Canadese dollar.

De voormalig directeur van het Canadese bedrijf, Shaun Cumby, is bezig met een ander financieel product rondom bitcoin. Met zijn bedrijf Arxnovum heeft hij een verzoek ingediend bij de Canadese Securities Commission voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF).

3iQ heeft Cidel Trust Company in dienst om hun bitcoin veilig op te slaan, Cumby kiest met zijn ETF voor de gebroeders Winklevoss met hun Gemini Trust.

Dit soort financiële producten zijn voor de diehard bitcoiner niet zo interessant. Wel moeten al deze partijen bitcoin in kas hebben (en die gaan dus van de markt) af.

Daarnaast zijn er nog veel meer mensen die níet met BTC bezig zijn en op deze manier worden blootgesteld aan deze opkomende industrie.

Groeiende interesse

Naast de interesse in echte bitcoin groeit ook de interesse om via andere financiële producten te speculeren op de prijs. De grootste speler in de wereld van bitcoin fondsen is Grayscale. Het Grayscale Bitcoin Trust kocht recentelijk weer 2.200 BTC. Het fonds heeft meer dan een half miljoen bitcoin beheer.

Bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCanadafonds

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...