Het failliete Terraform Labs plant de verkoop van vier bedrijven in een $4,5 miljard deal

1942 totale weergaven

Het failliete cryptobedrijf Terraform Labs kondigde op 9 juli aan vier van zijn bedrijven te willen verkopen om de waarde voor zijn schuldeisers en belanghebbenden te maximaliseren, na een schikking van $ 4,5 miljard met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Bedrijven te koop

Terraform Labs onderzoekt opties om zijn portfolio tracking platform Pulsar Finance, crypto wallet platform Station, no-code DAO management platform Enterprise en smart contract automation protocol Warp van de hand te doen. Deze verkopen maken deel uit van de bredere strategie van het bedrijf om de bedrijfsactiviteiten af te bouwen volgens de schikkingsvoorwaarden met de SEC.

Recente ontwikkelingen en achtergrond

Terraform Labs verwierf Pulsar Finance in november 2023, slechts enkele maanden voordat het in januari 2024 het Chapter 11 faillissement aanvroeg in Delaware.

Het bedrijf lanceerde Enterprise een jaar eerder, in november 2022. Ondanks de financiële problemen blijft Terraform actief werken aan de ontwikkeling van het Warp protocol en de Station wallet, waarvan de meest recente updates in februari en maart van dit jaar zijn uitgebracht.

Financiële gevolgen en juridische schikking

Vorige maand bereikte Terraform Labs een schikking van $4,5 miljard met de SEC, die bestaat uit bijna $3,6 miljard aan schadevergoeding, een boete van $420 miljoen en ongeveer $467 miljoen aan voorschotrente.

Medeoprichter en voormalig CEO Do Kwon stemde er ook mee in om $110 miljoen te betalen, $14,3 miljoen aan rente vooraf en een boete van $80 miljoen. Zowel Terraform als Kwon zijn nu verbannen uit de crypto-industrie.

De ineenstorting van het Terra Ecosysteem

Terraform Labs werd bekend door het creëren van Terra Luna Classic (LUNC) en zijn algoritmische stablecoin TerraUSD (UST), nu TerraClassicUSD (USTC).

Het ecosysteem stortte in mei 2022 in toen UST zijn koppeling aan de dollar verloor, waardoor de waarde van zowel USTC als LUNC enorm daalde. Deze de-pegging leidde tot een “onstuitbare doodsspiraal”, waardoor hun marktwaarde effectief werd weggevaagd.

Wat betekent dit voor investeerders?

Voor investeerders wordt de verkoop van deze bedrijven gezien als een zet om een deel van de verliezen te herstellen die zijn opgelopen door de ineenstorting van het ecosysteem van Terraform.

Door de activa af te stoten, wil Terraform voldoen aan zijn financiële verplichtingen onder de SEC-schikking en zijn schuldeisers en belanghebbenden enig rendement bieden. De impact op de waarde van Terra’s huidige token, LUNA, blijft echter minimaal, met prijzen die weinig beweging vertoonden na de aankondiging.

Samenvatting

De verkoop van de bedrijven van Terraform Labs markeert een belangrijke stap in de inspanningen van het bedrijf om te voldoen aan de SEC-schikking en zijn bedrijf af te bouwen.

De uitkomst van deze verkoop zal een cruciale rol spelen bij het bepalen van de toekomst van Terraform Labs en haar vermogen om aan haar financiële verplichtingen te voldoen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....