Illegale cryptomining in Maleisië kost $723M aan gestolen elektriciteit

2983 totale weergaven

Illegale crypto mining in Maleisië heeft sinds 2018 voor $ 723 miljoen aan elektriciteit gestolen, een aanzienlijk verlies dat wordt benadrukt door de onderminister van Energie Transitie en Water Transformatie van Maleisië.

Overzicht van elektriciteitsdiefstal

De onderminister van Energie Transitie en Water Transformatie van Maleisië, Akmal Nasrullah Mohd Nasir, onthulde dat illegale crypto miners de afgelopen vijf jaar voor maar liefst $ 723 miljoen aan elektriciteit hebben gestolen. Deze onthulling kwam tijdens een evenement waar meer dan 2.000 in beslag genomen voorwerpen, waaronder Bitcoin mining apparatuur en elektrische apparatuur, werden afgevoerd.

Opsporing en gevolgen

De onderminister benadrukte dat deze illegale mining niet alleen schadelijk is voor Tenaga Nasional Berhad, de door de staat gecontroleerde energiemaatschappij van Maleisië, maar ook gevolgen heeft voor lokale gemeenschappen.

Hij legde uit dat elektriciteitsdieven meestal de registratie omzeilen en manieren vinden om stroom om te leiden van bestaande lijnen, in de overtuiging dat hun activiteiten niet op te sporen zijn zonder meters.

Inspanningen om illegale mining te bestrijden

Ondanks deze tactieken hebben energieleveranciers methoden om ongebruikelijk energieverbruik op te sporen, wat leidde tot de inbeslagname van meer dan 2.000 artikelen tijdens een operatie in oktober 2022.

Nasir onderstreepte dat de regering zich inzet om elektriciteitsdiefstal tegen te gaan en de opwekking van hernieuwbare energie te bevorderen.

Hoewel het minen van cryptocurrency op zich niet illegaal is in Maleisië, is het stelen van elektriciteit voor dergelijke operaties wel onwettig. Maleisische autoriteiten hebben sinds 2019 actief cryptocurrency mining apparatuur in beslag genomen, waarbij sommige machines zelfs met stoomwalsen zijn vernietigd.

Bredere implicaties

Het hardhandig aanpakken van illegaal mining maakt deel uit van een bredere inspanning om de crypto-industrie in Maleisië te reguleren. De overheid heeft zich ook gericht op niet-geregistreerde crypto exchanges en investeringsfraude, wat het belang van wettelijke naleving en de bescherming van de middelen van de natie versterkt.

Conclusie

Terwijl Maleisië de uitdagingen van illegale mining blijft aanpakken, blijft de focus gericht op het waarborgen van een duurzaam en wettelijk kader voor cryptocurrency-activiteiten.

De acties van de overheid benadrukken de noodzaak van strenge regelgeving en proactieve maatregelen om de energiebronnen en financiële stabiliteit van het land te beschermen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....