Ethereum koers kan stijgen naar $8.000, maar verkoopgolf verwacht voor grote sprong, aldus analist

9296 totale weergaven
Wat is ethereum

Analist Bluntz voorspelt dat Ethereum eerst $2.800 moet bereiken en een ABC-correctiepatroon moet voltooien voordat een aanzienlijke stijging naar $8.000 plaatsvindt. Wat zegt hij in zijn analyse?

“Ethereum koers naar $8.000”

Ethereum, de op één na grootste cryptomunt ter wereld, heeft investeerders in 2024 een wilde rit bezorgd. Ondanks de aanhoudende scepsis van sommige analisten, voorspelt een prominente crypto-analist, bekend als “Bluntz” op X, een spectaculaire stijging voor ETH, met een doel van maar liefst $8.000.

Dat betekent een nieuw record voor ether. Maar er zit ook nog wel een addertje onder het gras. Bluntz waarschuwt dat Ethereum éérst enkele hindernissen moet overwinnen.

In een video gedeeld op 9 juni schetst Bluntz de belangrijkste benchmarks die Ethereum moet behalen om de beoogde $8.000 te bereiken. Momenteel schommelt ETH rond de $3.000, mogelijk dicht bij het dieptepunt van deze bearmarkt. Volgens Bluntz is een directe stijging echter onwaarschijnlijk. Hij verwacht een verdere prijsdaling voordat de grote rally begint.

De analist wijst op een cruciale stap: Ethereum moet “de $2.800 doorbreken, het dieptepunt bereiken en herstellen”. Dit prijsniveau markeert de voltooiing van een zogenaamde drie-golf correctiepatroon, bekend als een “ABC”, wat het einde van de neerwaartse trend signaleert en een aanzienlijke stijging inluidt.

In de bovenstaande video gaat hij er dieper op in, met zijn these dat de ABC-correctie Ethereum naar $6.000 zal stuwen voordat er een terugval plaatsvindt. Deze terugval volgt door een laatste stijging naar de langverwachte piek van $8.000, waarmee het cyclische hoogtepunt wordt bereikt. Bluntz verwacht enige zijwaartse handel en het testen van nieuwe dieptepunten voordat Ethereum aan een immense hersteloperatie begint.

Interessant genoeg gelooft Bluntz dat Ethereum in deze marktcyclus nog niet zijn “grote run” heeft gehad. Ondanks dat het eerder dit jaar $4.000 overschreed, voorzien Bluntz en andere analisten nog significantere winsten aan de horizon.

Impact van lancering van Spot Ethereum ETF

Een belangrijke factor die optimisme aanwakkert, is de zeer verwachte lancering van Spot Ethereum Exchange Traded Funds (ETF’s). Bluntz erkent het potentieel voor een prijsstijging bij de komst van de ETF. Hij voorspelt echter een kortetermijnverkoopgolf na de lancering.

Deze initiële verkoopgolf, volgens Bluntz, kan een “shakeout” van minder toegewijde investeerders vertegenwoordigen. Hierna verwacht hij een periode van sterke koopdruk, die uiteindelijk de prijs omhoog zal drijven. Hoewel de exacte timing van de ETF-lancering onzeker blijft, voegt het ongetwijfeld een extra laag van intrige toe aan het prijstraject van Ethereum.

Bluntz’s voorspelling van een $8.000 Ethereum is zeker opvallend en het is de vraag of deze langetermijnvoorspelling uitkomt. Ethereum is net zoals andere cryptovaluta een zeer volatiele investering niet zonder risico.

Lees meer over:
ETHetherEthereumkoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...