Bitcoin Update: Op weg naar Herstel of Diepere Val naar $50K?

2536 totale weergaven
bitcoin koers

In de afgelopen 24 uur is de bitcoin koers met 1,5% gestegen. Over de afgelopen zeven dagen zien we een stijging van 2,8%. Bitcoin probeert met man en macht belangrijke prijsniveaus terug te winnen, maar tot nu toe leidt elke poging tot een terugval.

Krijgen we in de nieuwe handelsweek een serieus teken van kracht, waarbij belangrijke prijsniveaus daadwerkelijk worden heroverd? Of staat ons een daling naar de support rond $50.000 te wachten?

Bitcoin (BTC) 1 uursgrafiek

Bitcoin bevindt zich momenteel in een periode van onrustige choppy prijsactie rondom de 200MA’s. Sinds het verlies van de 200MA’s en de neerwaartse uitbraak uit de prijsrange, hielden we rekening met een voortzetting van de neerwaartse trend of op zijn best een periode van  weinigzeggende koersschommelingen rondom de MA’s.

Tot nu toe hebben we alleen een periode van choppy prijsactie gezien. De enige manier om de volgende beweging te bepalen, is wanneer de prijs een duidelijke richting kiest. Dit betekent:

Als we omhoog breken uit deze schommelende fase, zullen we waarschijnlijk terugkeren in de prijsrange en een grotere stijging richting de 200MA’s op de 4-uursgrafiek zien. Dit zou een eerste voorzichtige teken van kracht zijn.

Als we omlaag breken uit deze schommelende fase, zullen we waarschijnlijk een voortzetting van de neerwaartse trend zien op alle tijdsframes, met een daling tot minstens $50.000.

Bitcoin (BTC) 2 uursgrafiek

Ter voorbereiding op deze update bekeek ik de verschillende tijdsbestekken en zag dat de trend op de 2-uursgrafiek veel efficiënter wordt weergegeven. Daarom zullen we de komende periode de 200MA’s op de 2-uursgrafiek gebruiken om de lokale trend te bepalen, omdat deze achteraf gezien veel nauwkeuriger blijken te zijn.

Dit betekent dat wanneer we een eerste teken van kracht zien op de 1-uursgrafiek, we direct overstappen naar de 2-uursgrafiek. Pas wanneer we ook de 200MA’s op dit tijdsbestek terugwinnen, achten we een terugkeer in de prijsrange en een grotere stijging richting de 200MA’s op de 4-uursgrafiek als een realistisch scenario.

Zolang dit niet gebeurt, houden we rekening met aanhoudende onrustige prijsactie, net zoals de afgelopen dagen. Het risico op een daling richting $50.000 blijft absoluut aanwezig.

De huidige marktsituatie is een goed moment om je te concentreren op andere belangrijke zaken dan grafieken. In zo’n periode is het verstandig om een stap terug te doen van de markt en niets te forceren. Geniet van het weekend met familie of vrienden en doe leuke dingen. Zorg ervoor dat je helemaal klaar bent om in te spelen op een veranderende marktsituatie, met een portfolio dat zo ongeschonden mogelijk is gebleven.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

Lees meer over:

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...