Nate Geraci: Ethereum ETFs nog deze week goedgekeurd

5142 totale weergaven
eth etf

Nate Gerace, de president van de ETF Store, voorspelt dat de definitieve goedkeuring van de Ethereum ETFs deze week komen. Matt Hougan van Bitwise kan zich hierin vinden. Volgens hem zijn de minimale wijzigingen in de aanvragen een positief signaal.

Nu is de vraag: welke impact gaat de lancering van de ETFs hebben op de Ethereum koers?

Impact lancering ETFs op de Ethereum koers

Overigens is het nog maar de vraag of de Ethereum ETFs deze week op de markt komen. Nate Geraci roept daar heel stoer over, maar hij geeft meteen toe dat het om speculatie gaat.

“Ik weet niets specifieks, maar ik kan op dit moment gewoon geen goede redenen voor verder uitstel verzinnen. De uitgevers zijn klaar voor de lancering”, zo schreef Geraci op Twitter.

In gesprek bij CNBCs ETF Edge gaf Matt Hougan afgelopen week aan dat de ETFs dichtbij de finishlijn zitten. “De minimale aanpassingen die nodig zijn vertellen ons dat we dichter bij de finishlijn zitten. Wat je hoort over deze of volgende week klinkt logisch voor mij.

Dit is een heel snel proces geweest. Onthoud dat men twee maanden geleden nog dacht dat we deze ETFs niet zouden krijgen. Nu lijkt het een zekerheid en we zullen zien wat de reactie is”, aldus Hougan.

Goed moment voor Ethereum

Qua lanceermoment komt het Ethereum niet slecht uit. De koers is over de afgelopen zeven dagen met 14,64% gestegen en staat daarmee op 3.348 dollar. Dat is de afgelopen weken weleens anders geweest.

Bitcoin en Ethereum zaten in een gigantische dip, die nu voorzichtig voorbij lijkt. Het is altijd gevaarlijk om dat te roepen, maar de bodem van bitcoin lag voorlopig op 53.500 dollar. Daar handelt bitcoin nu bijna 10.000 dollar boven.

Wat dat betreft lijkt het erop alsof het ergste gedeelte van de dip voorbij is en we voorzichtig omhoog kunnen kijken. Voor Ethereum is dat een goede zaak, want als de ETFs deze week lanceren, dan is het maar beter om dat met een meer positief sentiment te doen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....