Tophandelaar verwacht ‘goddelijke stijging’ voor bitcoin

5050 totale weergaven
bitcoin koers

De pseudonieme analist Bluntz, die bijna 300.000 volgers wist te verzamelen op Twitter, zegt dat bitcoin klaar is voor een rally en op weg is naar nieuwe all-time highs. Bluntz gelooft dat bitcoin nu klaar is om een “goddelijke kaars” te printen.

Gigantische stijging voor bitcoin?

Als we uitzoomen, dan is het volgens Bluntz duidelijk dat bitcoin eerder deze maand op de bodem kwam. Destijds viel de bitcoin koers onder de 53.500 dollar en was het sentiment verschrikkelijk rondom bitcoin.

Inmiddels is de koers dus ongeveer 10.000 dollar gestegen en begint iedereen plotseling weer optimistisch te worden. Zo snel kan het allemaal omslaan in dit wereldje.

Volgens de analist laat bitcoin momenteel een hamerpatroon zien op de maandgrafiek, wat suggereert dat het herstel onderweg is, nadat de verkopers er niet in slaagden om momentum te pakken.

“Ik weet dat er nog 15 dagen te gaan zijn, maar die maandkaars van bitcoin is echt fantastisch”, aldus Bluntz.

Een teken van leven

Volgens de analisten van Santiment gaf bitcoin een teken van leven, nadat bleek dat Donald Trump de op hem gepleegde moordaanslag had overleefd.

Het klopt dat bitcoin daarna begon te stijgen, maar het lijkt een beetje te kort door de bocht om de stijgingen volledig op Donald Trump af te schuiven.

We moeten niet vergeten dat Duitsland zijn miljarden dollars aan bitcoin verkocht heeft de afgelopen weken, dat de miljarden dollars aan bitcoin van Mt. Gox op de markt komen en dat de macro-economische omstandigheden sterk verbeterd zijn.

Alles bij elkaar leek bitcoin al langer klaar voor een herstel. Trump speelde wellicht een rol, maar was natuurlijk niet “de reden” voor de stijgingen van de bitcoin koers.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....