SEC kondigt ETH ETF lancering aan – gaat Ethereum stijgen en welke altcoins liften mee?

6312 totale weergaven
SEC handelt snel voor ethereum ETF’s, lancering mogelijk over maand

De Ethereum ETF kan zo vroeg als dinsdag 23 juli worden gelanceerd, terwijl aanvragers deze week tot woensdag de tijd hebben om de laatste versie van hun registratiedocumenten in te dienen bij de Securities & Exchange Commission van de VS.

Ethereum is vandaag met 0,08% gestegen in waarde en zou richting de lancering van de ETF nog verder kunnen klimmen in waarde. Daarnaast voorspellen crypto analisten dat de lancering van deze ETF mogelijk het begin kan markeren van een nieuwe altcoin season.

Gaat Ethereum stijgen na lancering ETH ETF?

Na de plotselinge goedkeuring van de spot Ethereum ETF in mei, leek het proces erg langzaam te verlopen. Maar nu is het toch eindelijk zo ver: de SEC staat klaar om de laatste S-1 formulieren goed te keuren, waardoor de ETF’s zo vroeg als dinsdag 23 juli gelanceerd kunnen worden.

Aanvragers hebben deze week tot woensdag de tijd om de laatste versies van hun S-1 formulieren in te dienen en in het geval dat dit proces goed verloopt, kan de ETF vanaf volgende week verhandeld worden.

In totaal zijn er acht aanvragers voor de ETF, waaronder grote spelers zoals BlackRock, Grayscale en Fidelity. De ETF biedt investeerders blootstelling tot Ethereum, zonder dat ze hiervoor de altcoin direct hoeven te kopen en vast te houden.

Als gevolg zou Ethereum meerdere miljarden aan kapitaal kunnen aantrekken in een kwestie van maanden. Dit kan een positieve invloed hebben op de Ethereum koers, die sinds gistermiddag met zo’n 5% omhoog is geschoten naar $ 3.500, voordat het deze ochtend weer corrigeerde richting $ 3.350.

ETH is gisteren met succes door zijn 30-daagse moving average (geel) gebroken en heeft hierdoor een sterke support rond $ 3.300. Deze support lijkt vandaag erg belangrijk te zijn, gezien ETH in de ochtend weer aan het afkoelen is, met een huidige koers van $ 3368 en een 24-uurse stijging van 0,08%.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers grafiek – TradingView

Met support van zijn moving average en de lancering van de ETF die dichterbij komt, zou de Ethereum koers deze week nog verder kunnen klimmen richting $ 3.900, de piek van mei. Maar gezien ETH met ruim 9% is gestegen in de afgelopen week, is er ook de kans dat veel mensen hun winst opnemen.

De lancering van de spot Ethereum ETF kan typisch zorgen voor en ‘sell-the-news’, waardoor de koers op korte termijn een sterke dip mee kan maken. Op langere termijn kan er veel kapitaal binnenstromen voor Ethereum, waardoor de koers dit jaar een nieuwe All-Time-High boven $ 4900 zou kunnen neerzetten.

Welke altcoins gaan meeliften op de Ethereum ETF

Altcoins zijn de afgelopen maanden behoorlijk gedaald, hierdoor is de altcoin markt mogelijk ondergewaardeerd tijdens de lancering van de Ethereum ETF. Deze ETF heeft de mogelijkheid om veel kapitaal aan te trekken, wat een positieve invloed kan uitoefenen op de Ethereum koers en andere altcoins.

In dit artikel kijken we naar twee van de meest veelbelovende cryptomunten die mee kunnen liften op de lancering van de Ethereum ETF en nu nog voor een zeer lage prijs te koop zijn. Deze altcoins – tijdelijk te koop in een presale – zullen binnenkort lanceren en kunnen door de positieve invloed van de ETF mogelijk veel stijgen in waarde.

Pepe Unchained (PEPU)

De nieuwste Layer-2 op Ethereum staat op het punt om te lanceren, maar voor deze tijd, heb je de gelegenheid om Pepe Unchained (PEPU) in de presale te kopen. PEPU is de native token van de nieuwe Pepe blockchain, waarbij gebruikers profiteren van lage transactiekosten, hoge snelheden en dubbele staking beloningen.

Pepe Unchained kan niet enkel meeliften op Ethereum en de populariteit van Pepe Coin (PEPE), maar kan ook aandacht krijgen van de SHIB Army van Shiba Inu. Net zoals Shiba Inu en Shibarium, heeft Pepe Unchained zijn eigen Layer-2 blockchain die gebouwd is als ecosysteem om de meme coin te ondersteunen.

De presale van Pepe Unchained heeft inmiddels meer dan $ 3,75 miljoen opgehaald, waardoor je minder dan 2 dagen hebt om PEPU te kopen voor een lage prijs van $ 0,0084598. Binnenkort zal de meme coin lanceren op zijn eerste exchange en zou de prijs hiervan behoorlijk kunnen toenemen na de lancering van de Ethereum ETF.

 

Base Dawgz (DAWGZ)

Base Dawgz (DAWGZ) maakt gebruik van de vertrouwde Base blockchain, die de komende maanden behoorlijk kan groeien in populariteit. DAWGZ is een avontuurlijke multi-chain meme coin, die naast Base ook verhandeld kan worden op vijf andere blockchains.

Na zijn lancering op Base, kun je DAWGZ ook gebruiken op Ethereum, de Binance Smart Chain, Polygon, Avalanche en Solana. Door blootstelling te hebben op al deze blockchains, heeft de meme coin extra potentie om viraal te gaan, daarom zet het team van Base Dawgz maximaal in op viraliteit.

Tijdens de presale kun je gratis DAWGZ verdienen door berichten te delen op social media, deze tokens kun je na de presale claimen. De presale zelf heeft meer dan $ 2,5 miljoen opgehaald en biedt vroege investeerders de mogelijkheid om DAWGZ voor een lage prijs van $ 0,006405 per stuk te kopen.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
Ethereum ETFSEC

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...