Crypto aandelen stijgen fors terwijl Bitcoin koers bijna $65.000 aantikte

6274 totale weergaven
crypto aandelen

De Bitcoin koers is vanochtend tot bijna $ 65.000 gestegen, wat de hoogste waarde in bijna een maand is. Deze stijging zorgde ook voor een flinke waardevermeerdering van aandelen van bedrijven die met cryptocurrency te maken hebben.

Bitcoin koers stijgt snel

De grootste cryptocurrency ter wereld steeg met 5,9% naar $ 64.988. Dit was een herstel na verliezen vorige maand door zorgen over Bitcoin verkopen in Duitsland. Op het moment van schrijven is de Bitcoin koers iets gedaald naar $ 63.265.

Er zijn verschillende redenen voor de stijging. De renteverlagingen door de Amerikaanse Federal Reserve en veranderingen in de politiek in Washington trekken investeerders aan, aldus Pratik Kala, hoofd onderzoek bij DigitalX.

Hij zegt dat als oud-president Donald Trump wint, dit goed kan zijn voor de crypto markt en mogelijk nieuwe leiders bij de Securities and Exchange Commission (SEC) kan brengen.

De huidige SEC-voorzitter, Gary Gensler, is aangesteld door president Joe Biden en heeft kritiek gekregen voor zijn strenge regels, wat door crypto aanhangers wordt gezien als regulering via rechtszaken. Een nieuwe leiding bij de SEC kan leiden tot meer regels voor crypto en nieuwe investeringsmogelijkheden zoals een Solana ETF, zegt Kala.

Afgelopen weekend werd er natuurlijk een aanslag op Donald Trump gepleegd, die hij wist te overleven. Mede door deze aanslag lijkt de kans groter geworden dat Trump er met de overwinning tijdens de Amerikaanse verkiezingen in november vandoor gaat, wat erg goed zal zijn voor de crypto markt.

Andere redenen voor de hoge vraag zijn de instroom naar Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s, een tekort aan aanbod na halvering en de lancering van Ethereum spot ETF’s volgende week.

Stijgende aandelen van crypto bedrijven

Samen met de stijging van de Bitcoin koers stegen de aandelen van MicroStrategy met 15,3% naar $ 1.611, de hoogste waarde sinds 6 juni. Coinbase zag een stijging van 11,4% naar $ 242. Bitcoin mining bedrijven zagen ook stijgingen.

Echter staat aankomende donderdag weer iets belangrijks op de agenda dat deze aandelen, en de crypto koersen, behoorlijk kan beïnvloeden. Aanstaande donderdag komen er namelijk cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen, die het marktsentiment wellicht kunnen veranderen.

Lees meer over:
aandelenbitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...