Bitcoin ETF’s imponeren met meer dan $ 1 miljard instroom in 3 dagen

864 totale weergaven
VanEck Bitcoin ETF

De Amerikaanse bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben de afgelopen dagen indrukwekkende prestaties geleverd. Hoewel ze al een tijdje dagelijks grote hoeveelheden kapitaal binnenhalen, hebben ze in de afgelopen drie dagen een verbluffend resultaat van meer dan $ 1 miljard aan instroom weten te realiseren.

Bitcoin ETF’s breken records

Enkele dagen terug kon je in het Bitcoin nieuws al lezen over de succesreeks van de in januari gelanceerde bitcoin ETF’s. Vorige week zagen de fondsen hun hoogste netto-instroom sinds begin juni van iets meer dan $ 1 miljard. Na enkele mindere weken hebben de fondsen bewezen een duidelijke ommekeer te hebben gemaakt.

De afgelopen week eindigde met een opmerkelijke netto-instroom van $ 310,1 miljoen. Deze week zijn de fondsen in hetzelfde tempo doorgegaan. Op maandag voegden ze $ 300,9 miljoen toe en gisteren werd zelfs de grens van $ 400 miljoen overschreden. 

Uit data van Farside Investors blijkt dat de bitcoin ETF’s gisteren tezamen $ 422,5 miljoen hebben aangetrokken. Dit markeert de hoogste dagelijkse instroom sinds 5 juni, toen $ 488,1 miljoen richting de fondsen stroomde.

Alles bij elkaar genomen hebben de fondsen over de afgelopen drie handelsdagen een buitengewone netto-instroom van $ 1.033,5 miljard gezien.

BlackRock haalt al dagen met afstand het meeste kapitaal binnen. Op maandag kwam de netto-instroom bij het IBIT-fonds uit op $ 117,2 miljoen, gevolgd door $ 260,2 miljoen gisteren. Op maandag moest BlackRock echter genoegen nemen met een gedeeltelijke eerste plaats. Het gezamenlijke fonds van ARK Invest en 21Shares wist BlackRock te evenaren door een van hun beste handelsdagen ooit neer te zetten.

BTC-sentiment slaat om

De ijzersterke reeks waarin de beursproducten momenteel verkeren, is tekenend voor de verschuiving van het algehele marktsentiment. Sinds vorig weekend is de bitcoin koers bezig aan een stevige opmars, waardoor de verliezen van de eerdere wekenlange correctie in rap tempo worden uitgeveegd. Vannacht stond bitcoin voor het eerst in een maand zelfs even op $ 66.000. 

In slechts enkele dagen is het sentiment op de cryptomarkt volledig omgeslagen. De welbekende Fear & Greed Index is in de periode van 13 juli naar 16 juli van ‘extreme angst’ naar ‘hebzucht’ geschoten. Volgens analisten van crypto-analysebedrijf Santiment is de snelle omslag echter mogelijk een signaal dat de markt overmoedig is.

Gisteren konden de bears kort zegevieren nadat de in 2014 ingestorte bitcoinbeurs Mt. Gox $ 6 miljard aan bitcoins in beweging bracht. De verplaatsing is onderdeel van het gevreesde terugbetalingsproces die de failliete beurs recentelijk heeft ingeluid. Na de enorme transactie maakte bitcoin een uitglijder van enkele procenten tot onder de $ 63.000, maar dankzij de recente koersstijging lijkt niemand zich deze dip meer te kunnen herinneren.

Lees meer over:

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...