Goedemorgen Bitcoin: BTC koers naar $110.000 volgens deze Nederlandse analist

2032 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

XRP koers corrigeert tmv Ripple rechtszaak speculatie – wanneer gaat Ripple stijgen?

Na een lange tijd van dalingen en hele kleine stijgingen is XRP opwinding aan het veroorzaken in de crypto community. Gisteren bereikte de token een hoogtepunt van drie maanden, nadat er een prijsstijging van maar liefst 20% plaatsvond. Er werd zelfs $0.6366 bereikt. Dit markeert een stijging van meer dan 60% sinds de neerwaartse trend omkeerde op 5 juli. Hoewel XRP enkele winsten heeft gecorrigeerd en nu stabiel is rond $0,5823, blijft het de best presterende cryptocurrency onder de top 10 assets van de afgelopen week. En dat te midden van de Ripple rechtszaak.

De XRP koers heeft de afgelopen dagen een ware achtbaanrit beleegd. Na een stijging van meer dan 60% sinds 5 juli, maakte de prijs een scherpe neergang door. De koers is de laatste 24 uur zelfs met bijna 10% gedaald tot $0,5731.

Indiase cryptobeurs WazirX slachtoffer van hack van $235 miljoen

De Indiase cryptobeurs WazirX is hoogstwaarschijnlijk gehackt waarbij 235 miljoen dollar aan crypto is gestolen. Dat meldt securitybedrijf Cyvers op X.

Het gaat om de zogenaamde Safe Multisig-wallet van WazirX op het Ethereum netwerk. Vanuit deze wallet is er 234,9 miljoen dollar aan cryptovaluta verstuurd en omgewisseld in ether (ETH. Volgens Cyvers hebben er “meerdere verdachte transacties” plaatsgevonden.

De $234,9 miljoen aan ether is verplaatst naar een nieuwe wallet. De transacties zijn verstuurd vanuit Tornado Cash, een bekend decentraal protocol om transacties privé te maken en je sporen op de blockchain uit te wissen.

Het adres heeft de verplaatste fondsen, bestaande uit Tether, Pepe en Gala (GALA), omgewisseld in Ether.

In een Telegram-bericht zegt crypto-detective ZachXBT dat het vermoedelijke hoofdadres van de hacker nog meer dan $104 miljoen moet verkopen. De wallet bestond voornamelijk uit ongeveer $100 miljoen Shiba Inu, $52 miljoen ETH en $11 miljoen Polygon. Verder zat er nog $4,7 miljoen FLOKI, $3,2 miljoen Fantom, $2,8 miljoen Chainlink, $2,3 miljoen Fetch.ai (FET) in plus nog een groot aantal resttokens.

Als reactie op de beveiligingsinbreuk heeft de Indiase exchange tijdelijk de opname van cryptocurrency’s en Indiase roepies op het platform opgeschort. In een bericht op X legde het WazirX-team uit dat ze “actief het incident onderzoeken” en updates zullen plaatsen naarmate de situatie zich ontwikkelt.

Van de Poppe: bitcoin koers naar $110.000 in volgende bullrun

De “volgende fase” kan de prijs van Bitcoin naar maar liefst $110.000 brengen, aangezien het dieptepunt van de cyclus is bereikt, volgens verschillende cryptohandelaren.

Bitcoin kan naar $110.000 springen bij zijn volgende grote rally, ondanks zorgen over een patroon van ‘lagere toppen en lagere bodems’ in de BTC-prijsgrafiek, aldus cryptohandelaren.

“In een volgende fase kan de bitcoin koers waarschijnlijk naar $110.000 schieten,” schrijft oprichter van MN Capital Michael van de Poppe in een bericht op X op 17 juli. Dit komt terwijl andere handelaren erop wijzen dat Bitcoin er niet in slaagt om eerdere hoogtepunten te bereiken, waarbij elk nieuw hoogtepunt lager is dan het vorige.

“Ik zie dat de reeks van lagere toppen en lagere bodems doorgaat, ondanks de halving, ondanks de ETF, ondanks de hype,” zegt de ervaren handelaar en analist Peter Brandt eveneens op X.

Van de Poppe is daarover minder bezorgd en koppelt de volatiele prijs van Bitcoin aan de uitdagingen die Bitcoin-miners ondervinden door de stijgende operationele kosten en verminderde blockbeloningen na de halving in april. “De werkelijke hashrate-daling op het laatste dieptepunt op 1 juli was net zo zwaar als tijdens de FTX-dip,” aldus Van de Poppe.

Sinds Bitcoin zijn recordhoogte van $73.794 bereikte op 13 maart, heeft het meerdere keren de grens van $71.000 doorbroken, maar het record niet opnieuw bereikt.

Er zijn in juli ook negen opeenvolgende dagen waarin Bitcoin er niet in slaagde boven $60.000 te komen. Dat is sinds 28 februari niet meer gebeurd. Het recente dieptepunt van Bitcoin van $54.274 op 5 juli was de laagste prijs die het actief in vier maanden tijd had bereikt, volgens CoinMarketCap.

Brandt zegt echter “onder de indruk” te zijn van de recente prijsstijging van Bitcoin, waarbij het eerst daalde en daarna weer terugkeerde naar kritische ondersteuning binnen een periode van twee weken, en op 17 juli $65.735 bereikte.

Hoewel de “volgende fase” een onduidelijke tijdlijn heeft, bieden andere analisten iets meer zekerheid over wanneer Bitcoin de $100.000 zal doorbreken. Vice-president research bij miningbedrijf Riot Platforms, Pierre Rochard, gelooft dat dit ergens voor juli 2025 kan gebeuren. “Bitcoin kan in de komende 12 maanden naar $100.000 gaan,” zegt Rochard.

 

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...