Amerikaanse beurs bevestigt lanceerdatum Ethereum ETF’s

2021 totale weergaven
ethereum etf goedkeuring

De kogel is eindelijk door de kerk: de Chicago Board Options Exchange (CBOE) heeft bevestigd dat de langverwachte lancering van ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) volgende week zal plaatsvinden.

We bevonden ons al een tijdje aan de vooravond van deze historische beursintroductie, maar nu is het officieel. Het grote moment is nog maar enkele dagen verwijderd.

ETH-fondsen komen er eindelijk aan

Meer dan acht weken geleden keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de 19b-4 aanvragen van acht ethereum ETF’s goed. Deze aanvragen zijn een cruciale stap in het lanceren van een financieel product. Echter moet er tevens akkoord worden gegeven voor de zogeheten S-1 registratieverklaringen. Deze week had de toezichthouder de ETF-uitgevers gevraagd hun definitieve S-1 documenten in te dienen, wat wijst dat een lancering nabij is.

Sinds deze ontwikkeling hebben analisten hun pijlen gericht op dinsdag 23 juli als de dag waarop de fondsen hun debuut zullen maken op de Amerikaanse beurzen. De CBOE heeft nu bevestigd dat de fondsen op deze dag zullen worden gelanceerd.

Het gaat hier natuurlijk specifiek om de ethereum ETF’s die op de CBOE worden genoteerd. Dit betreft de fondsen van Fidelity, Invesco samen met Galaxy, VanEck, Franklin Templeton en 21Shares.

Naast de CBOE-beurs zullen er tevens ethereum ETF’s genoteerd worden op de Nasdaq en de New York Stock Exchange (NYSE). 

Kosten ethereum ETF’s

Zoals gezegd hebben de ETF-uitgevers deze week, na verschillende keren feedback te hebben ontvangen, hun definitieve S-1 documenten ingediend bij de SEC. In het papierwerk werden tevens de bijbehorende handelskosten meegenomen.

Bijna alle uitgevers hebben plannen aangekondigd om tijdelijk kosten kwijt te schelden of te verlagen in een strategische zet om zoveel mogelijk marktaandeel te winnen zodra de producten de handel beginnen.

Fidelity, Bitwise, VanEck, Franklin Templeton en 21Shares zullen tot een jaar lang geen maximaal een jaar lang, afhankelijk van de geldstromen, geen handelskosten rekenen. Vervolgens lopen de kosten bij deze fondsen uiteen van 0,19-0,21%.

BlackRock zal beginnen met een tarief van 0,12% maar na 12 maanden, of zodra het $ 2,5 miljard aan netto-activa heeft bereikt, wordt het opgeschroefd naar 0,25%.

Grayscale’s ETHE-fonds zal veruit de duurste optie zijn met 2,50% aan vergoedingen. Echter is recentelijk de 19b4-aanvraag voor zijn ‘Grayscale Ethereum Mini Trust’ goedgekeurd die met een tarief van 0,15% een veel goedkoper alternatief biedt.

Lees meer over:
ETFEthereum ETF

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...