Ethereum ETF’s worden vandaag gelanceerd: analisten delen verwachtingen

1439 totale weergaven
ethereum etf goedkeuring

De cryptomarkt staat vandaag volledig in het teken van ethereum (ETH). Na meer dan twee maanden wachten worden vandaag eindelijk de allereerste ethereum spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) gelanceerd in de Verenigde Staten. Later vandaag zullen maar liefst negen verschillende fondsen de grote beurzen betreden. Veel analisten lijken elkaar de hand te schudden met de verwachting dat de geldstromen tegen zullen vallen in het begin.

Ethereum ETF’s definitief goedgekeurd

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar vandaag zullen, zoals werd verwacht, de eerder goedgekeurde ethereum spot ETF’s gelanceerd worden op de Amerikaanse handelsbeurzen – de Nasdaq, de New York Stock Exchange (NYSE) en de Chicago Board Options Exchange (CBOE).

In navolging op de goedkeuringen van de 19b-4 aanvragen meer dan acht weken geleden, gaf de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gisteren groen licht voor de bijbehorende S-1 registratieformulieren. Met de recente goedkeuring is de weg volledig vrijgemaakt voor de fondsen om verhandeld te mogen worden. Om 15:30 uur Nederlandse tijd zullen de ETF’s gelanceerd worden.

https://twitter.com/CryptoAnup/status/1815568664009318592

Acht verschillende financiële reuzen hebben toestemming gekregen om vandaag hun ethereum ETF te lanceren: BlackRock, Fidelity, Franklin Templeton, VanEck, Bitwise, Grayscale, 21Shares en Invesco samen met Galaxy. In totaal gaat het om negen verschillende fondsen; Grayscale gaat zijn bestaande Grayscale Ethereum Trust (ETHE) omzetten naar een spot ETF en zijn Grayscale Ethereum Mini Trust (ETH) op de markt brengen.

De verwachtingen van analisten

Zoals gezegd liggen de verwachtingen voor de ethereum ETF’s laag. Zowel investeerders als analisten denken niet dat de fondsen direct bakken met kapitaal aan zullen trekken.

Recentelijk deelde de huidige CEO van crypto exchange Binance zijn verwachting dat de initiële kapitaalstroom richting de nieuwe ETH-fondsen niet geweldig zullen zijn. Over tijd denkt hij echter dat de liquiditeit van de ETF’s exponentieel kan groeien.

Greg Madadini, derivatendirecteur bij blockchain-dataprovider Amberdata, voorspelt ook een teleurstellende lancering, zo liet hij weten aan Decrypt. Hij wees naar de ‘’gebrekkige’’ vraag naar de op futures gebaseerde ethereum ETF’s die in oktober vorig jaar in het leven werden geroepen.

James Butterfill, hoofd onderzoek bij CoinShares, maakt zich met name zorgen over de mogelijke kapitaalvlucht bij de Grayscale Ethereum Trust. Net zoals gebeurde bij de conversie van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) in januari, verwacht hij dat veel investeerders uit het fonds zullen stappen. Iedereen die hun aandelen eerder tegen een korting heeft aangekocht, kan vanaf vandaag hun winsten verzilveren. Bovendien zullen veel investeerders uit willen stappen omdat andere fondsen een stuk goedkoper zijn.

Patrick Felder, oprichter en CIO van Prismatic Capital, vertelde dat de markt verwacht dat de instromen ongeveer 15-25% zullen zijn van wat we bij de bitcoin ETF’s zagen. Hij voegde eraan toe dat als de instromen sterker zijn dan dat, “we een grote stijging in de ETH-prijs zullen zien, omdat de marktverwachtingen worden bijgesteld.”

Lees meer over:
ETH ETFEthereum ETF

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...