Mt. Gox stuurt miljoenen dollars aan bitcoin naar Bitstamp

1661 totale weergaven

Het lijkt erop dat de distributie van de miljarden dollars aan bitcoin van Mt. Gox nu echt begonnen is. Enkele uren geleden verstuurde het in 2014 geïmplodeerde beursplatform namelijk weer een transactie van 5.106 bitcoin naar Bitstamp en een onbekend adres.

335 miljoen dollar aan bitcoin

In totaal gaat het met die 5.106 bitcoin om ongeveer 335 miljoen dollar. Van de 5.106 bitcoin gingen er 2.237 direct naar Bitstamp en 2.869 naar een onbekend adres.

Dat onbekend adres, wat begint met “1MzhW” stuurde de bitcoin vervolgens direct naar een andere wallet, die begint met “12azL”, gevolgd door één laatste transactie naar een aan Bitstamp gelinkt adres.

Zo lijkt het er dus op dat alle bitcoin uiteindelijk op Bitstamp gekomen zijn en dat voormalige gebruikers van het beursplatform daar waarschijnlijk de beschikking over de fondsen krijgen.

Nu is het de vraag wat die crediteuren met de bitcoin gaan doen. Gaan ze echt allemaal in de verkoop of kiezen veel mensen ervoor om de bitcoin toch te hodlen?

Crediteuren wachten op hun bitcoin

Bitstamp is één van de vijf exchanges waar Mt. Gox mee werkt om crediteuren hun bitcoin (of in ieder geval een deel daarvan) terug te geven.

Volgens de data van CryptoQuant zijn inmiddels 66% van alle bitcoin uitgekeerd aan de crediteuren. Zodoende is dit proces dus al eventjes aan de gang en lijkt de impact op de markt vooralsnog mee te vallen.

Zodoende lijkt het Mt. Gox verhaal – hoewel zij meer bitcoin bezitten dan de Duitse overheid – wat minder paniek te veroorzaken op de markt. Mogelijk omdat de markt nu heeft gezien dat bitcoin dergelijke verkooporders kan opvangen.

Ook was er tijdens de dump door de Duitse overheid al sprake van de bitcoin van Mt. Gox. Het kan dus zijn dat de angst over die bitcoin ook al was meegenomen in de beslissing van veel mensen om in paniek hun bitcoin te verkopen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....