WIF, BONK & FLOKI koersen onderuit in crypto crash – waarom dalen crypto memes vandaag?

978 totale weergaven
crypto crash

Vroeg of laat moest het toch gebeuren: de crypto markt is vandaag met een redelijke 4% gedaald, met Bitcoin die richting $ 64.000 is gezakt. Hierdoor zijn ook dogwifhat (WIF), Bonk (BONK) en Floki (FLOKI), een aantal van de populairste crypto memes, vandaag gedipt.

Gezien de dalingen van deze meme coins nog redelijk licht zijn, zouden de meme coins nog verder kunnen zakken richting het weekend. In dit artikel kijken we naar redenen achter de crypto crash van vandaag en/of meme coins in staat zijn om support te vinden tijdens deze onzekere periode.

Waarom daalt crypto vandaag en kunnen crypto memes herstellen?

Niet alleen kwam de Bitcoin koers deze week erg dicht in de buurt van de $ 70.000, ook heeft de Mt. Gox exchange weer een lading Bitcoins verkocht om crediteuren te vergoeden. BTC was toe aan een correctie na meerdere weken flink te zijn gestegen, waardoor de crypto crash van vandaag zo goed als nodig was.

Deze crash heeft een grotere invloed op de markt van meme coins, die in 24 uur tijd met 6,3% is gedaald naar $ 48 miljard. Hoewel meme coins typisch harder dalen tijdens een crash, zijn dalingen vandaag nog redelijk mild voor de top 10 meme coins.

dogwifhat (WIF)

De dogwifhat koers is vandaag met een lichte 2,8% gedaald, een lichtere daling dan zowel de meme sector als de hele crypto markt. WIF is dan ook de enige onder de drie meme coins die in de afgelopen maand nog 35% is gestegen in waarde.

dogwifhat

Dit maakt dogwifhat nog steeds de grootste Solana meme coin, gevolgd door Bonk, die vandaag iets harder onderuit is gegaan. In tegendeel tot BONK, profiteerde WIF van een trend waarin een groot aantal Solana meme coins hun eigen draai gaven aan ‘wifhat’, met verschillende mensen en dieren, en verschillende hoofddeksels.

Bonk (BONK)

Bonk is de eerste bekende meme coin op Solana, die heeft geholpen om de blockchain weer populair te maken na de FTX crash van 2022. Ondanks zijn goede prestatie en een 7.800% stijging in het afgelopen jaar, presteert de meme coin vandaag iets minder sterk.

De Bonk koers is vandaag met 6,2% gedaald naar $ 0,00002680, waardoor het 1% lager ligt dan een week geleden en nog zo’n 19% hoger dan een maand geleden.

Bonk koers grafiek
Bonk koers grafiek – TradingView

Hoewel BONK nog steeds boven zijn moving averages ligt op de dagelijkse grafiek, is de koers van deze meme coin al vier dagen op rij aan het dalen. Dit vergroot de kans dat de koers neer zal storten op zijn 30-daagse moving average (geel) rond $ 0,00002530.

Met een doorbraak onder deze resistance, zou BONK verder kunnen dalen richting zijn 200-daagse moving average (blauw) bij $ 0,00002220.

Floki (FLOKI)

Floki Inu, de nummer 3 grootste meme coin op Ethereum, presteert momenteel ongeveer hetzelfde als Bonk, toch is deze meme coin in een maand tijd met 2,5% gedaald.

De Floki koers ligt vandaag op $ 0,001762 na een 6% daling in de afgelopen 24 uur en 2,2% daling in 7 dagen. Wat FLOKI uniek maakt tegenover WIF en BONK is dat dit de enige van de drie is die met de toekomst meegaat door utility toe te voegen.

Dankzij deze utility heeft FLOKI minder concurrentie op langere termijn en lijkt deze meme coin veel toekomstpotentie te hebben. Wat voor sommige investeerders wel een nadeel is, is dat FLOKI op de Ethereum mainnet is gelanceerd, waardoor transactiekosten hoger zijn, waardoor het gunstiger is voor long-term holders dan voor swing traders.

Wat is de beste crypto om te kopen tijdens de dip?

De crypto markt is de afgelopen weken behoorlijk gestegen, waardoor de crypto crash van vandaag waarschijnlijk nodig was voor verdere stijgingen de komende maanden. Daarom kan vandaag een goed moment zijn om te diversificeren in goedkope cryptomunten met potentie om binnenkort veel waard te worden.

Vandaag kijken we naar een tweetal meme coins die dienen als uitstekend alternatief voor WIF, BONK en FLOKI en dankzij hun beperkte bekendheid kunnen exploderen in waarde. Deze meme coins zijn tevens voor een lage prijs te koop in de presale, waardoor de potentiële winst nog hoger is.

The Meme Games (MGMES)

De Olympische Spelen beginnen morgen in Parijs en zullen de komend maanden een relevant gespreksonderwerp zijn. Hierdoor kun je met The Meme Games (MGMES) meeliften op de trend, terwijl deze meme coin een extra vorm van utility heeft waarmee je extra tokens kunt verdienen tijdens de presale.

Kies uit de vijf beste meme atleten: Doge, Pepe, DogWifHat, Turbo en Brett en als jouw gekozen karakter goud wint, krijg jij een bonus van 25% op je investering. Met een winkans van 1 op 5 en geen limiet aan hoe vaak je kunt investeren in de presale, is dit een unieke mogelijkheid om veel geld te verdienen.

Je kunt MGMES, de native token van het project, kopen met gebruik van ETH, BNB of USDT. De token heeft tijdens deze fase een lage prijs van $ 0,00905, die morgen zal stijgen. Je investering, inclusief de eventuele 25% bonus, kun je gebruiken voor staking rewards, met een huidige APY van ruim 980%, hierdoor kun je in ongeveer een maand tijd je investering verdubbelen.

 

Shiba Shootout (SHIBASHOOT)

Shiba Shootout (SHIBASHOOT) is de pittigste meme coin in het Wilde Westen, die zijn community op meerdere manieren beloond en in verbinding brengt. De presale van SHIBASHOOT heeft al ruim $ 780.000 opgehaald nadat het project de eerste versie van zijn eigen Play-to-Earn game heeft gelanceerd.

Naast deze crypto game, kunnen leden van de community ook op andere manieren geld verdienen. Denk hierbij aan loterijen, community events, airdrops, staking, governance beloningen, referrral beloningen en nog meer. Dit is niet alleen gunstig voor de investeerder, maar helpt ook de community uit te breiden en te versterken.

shiba shoot

Je kunt SHIBASHOOT voor $ 0,0197 per stuk kopen, maar deze prijs zal volgende week stijgen. Tijdens de presale kun je vroegtijdig gebruikmaken van Cactus Staking, waarmee je een APY van 1265% verdient, wat genoeg is om in een maand tijd je investering te verdubbelen. Na de presale zal SHIBASHOOT voor een nog hogere prijs worden gelist op zijn eerste exchange.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
crypto crashmeme coins

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...