Goedemorgen Bitcoin: Senator stelt voor om 5% van alle BTC te kopen

933 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Senator Cynthia Lummis wil dat de VS 5% van alle Bitcoins koopt!

Senator Cynthia Lummis heeft een wetsvoorstel ingediend waarin ze voorstelt dat de Verenigde Staten een strategische Bitcoinreserve aanleggen. Dit plan houdt in dat de overheid 5% van alle bitcoins koopt en deze minstens 20 jaar vasthoudt om de staatsschuld te verlagen.

Tijdens haar toespraak op de Bitcoin 2024 conferentie in Nashville op 27 juli, legde Lummis uit dat dit plan bedoeld is om de staatsschuld te verminderen. “We willen Bitcoin gebruiken om onze schuld te verlagen,” zei ze tegen het publiek.

Tyler Winklevoss haalt uit naar Biden: ‘Crypto industrie wordt genegeerd!’

Tyler Winklevoss, medeoprichter van Gemini, heeft zijn ongenoegen geuit over de houding van de Biden administratie ten opzichte van de crypto industrie. Op social media platform X klaagde Winklevoss dat hij en zijn broer Cameron niet waren uitgenodigd voor een gesprek over crypto. Hij denkt dat dit komt omdat ze de Republikeinse kandidaat Donald Trump steunen.

Tyler Winklevoss klaagt over Biden-administratie
Winklevoss noemde hun uitsluiting “kinderachtig” en zei dat het laat zien dat de administratie niet echt met de crypto industrie wil praten. Hij vindt dat echte betrokkenheid betekent dat je alle stemmen moet horen, ook de kritische.

Bitcoin sentiment op social media op hoogste punt in 16 maanden

Bitcoin is momenteel populairder dan ooit op sociale media. Volgens gegevens van Santiment is het sentiment rond Bitcoin nog nooit zo positief geweest in de afgelopen 16 maanden. De Bitcoin koers is de afgelopen drie weken met 20% gestegen. Hierdoor zijn handelaren weer optimistisch geworden.

Stijging Bitcoin koers zorgt voor optimisme
De gewogen sentimentindex van Santiment, die het aantal positieve en negatieve berichten over Bitcoin op sociale media meet, heeft een piek bereikt. Dit betekent dat het optimisme rond Bitcoin het hoogste is sinds maart 2023. Handelaren verwachten dat de Bitcoin koers misschien een nieuwe all-time high.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...