Tyler Winklevoss haalt uit naar Biden: ‘Crypto industrie wordt genegeerd!’

1666 totale weergaven
tyler winklevoss biden

Tyler Winklevoss, mede-oprichter van Gemini, heeft zijn ongenoegen geuit over de houding van de Biden administratie ten opzichte van de crypto industrie. Op social media platform X klaagde Winklevoss dat hij en zijn broer Cameron niet waren uitgenodigd voor een gesprek over crypto. Hij denkt dat dit komt omdat ze de Republikeinse kandidaat Donald Trump steunen.

Tyler Winklevoss klaagt over Biden-administratie

Winklevoss noemde hun uitsluiting “kinderachtig” en zei dat het laat zien dat de administratie niet echt met de crypto industrie wil praten. Hij vindt dat echte betrokkenheid betekent dat je alle stemmen moet horen, ook de kritische.

“Als de administratie serieus wil begrijpen wat de crypto industrie denkt, moeten ze input van alle betrokkenen verwelkomen, ook van degenen die nadelig zijn beïnvloed door hun beleid,” zei Winklevoss. Hij zei dat het belangrijk is om verschillende standpunten te horen voor echte dialoog.

Hij bekritiseerde ook dat vice-president Kamala Harris niet aanwezig was op de Bitcoin Conference, wat volgens hem een gemiste kans was om de relatie met de crypto community te herstellen.

Toekomst van crypto in de politiek

Winklevoss hoopt dat crypto zo algemeen geaccepteerd wordt dat het geen politiek issue meer is. Met politici zoals senator Cynthia Lummis en presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. op de Bitcoin Conference, ziet hij een toekomst waar politieke aanwezigheid bij crypto evenementen niet meer nodig is.

“Ik hoop dat er binnenkort geen politici meer aanwezig zijn op Bitcoin of crypto conferenties. Niet omdat ze niet welkom zijn, maar omdat crypto zo algemeen geaccepteerd is dat het geen campagnethema meer is,” concludeerde hij.

Opheldering voor verkiezingen geëist door Winklevoss

Winklevoss drong erop aan dat de overheid vóór de verkiezingen de volgende voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) bekendmaakt. Hij vindt dat transparantie en eerlijke behandeling van de crypto-industrie essentieel zijn. Hij benadrukte dat het belangrijk is om te weten wie de toekomstige SEC-voorzitter.

“We moeten weten wie de volgende SEC-voorzitter wordt voordat we gaan stemmen. Dit is essentieel om een herhaling van de afgelopen vier jaar te voorkomen,” verklaarde hij.

Onder de huidige SEC-voorzitter, Gary Gensler, heeft de commissie kritiek gekregen voor haar strenge handhaving tegen grote crypto bedrijven zoals Kraken, Binance en Coinbase.

Lees meer over:
Winklevoss

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...