Goedemorgen Bitcoin: Amerikaanse schulden lopen op naar $35.000.000.000.000

980 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Amerikaanse federale schuld is meer dan $35 biljoen

De totale federale schuld van de Verenigde Staten heeft onlangs een historisch hoogtepunt bereikt van $35 biljoen. Dit omvat zowel de schuld die door het publiek wordt gehouden als de schuld die in overheidsrekeningen en trustfondsen is ondergebracht. Het markeert een significante toename ten opzichte van eerdere jaren, waarbij de grens van $34 biljoen in januari 2024 werd overschreden en $33 biljoen in september 2023. Deze snelle stijging onderstreept de groeiende financiële uitdagingen waarmee het land wordt geconfronteerd​.

Tether meldt recordwinst van $5,2 miljard in eerste helft van 2024

Tether, de uitgever van de populaire stablecoin USDT, heeft een recordwinst van $5,2 miljard behaald in de eerste helft van 2024. Deze indrukwekkende cijfers zijn deels te danken aan de toenemende vraag naar USDT, dat momenteel een marktkapitalisatie heeft van ongeveer $114 miljard. Daarmee is het veruit de grootste stablecoin.

Dit is iets minder dan de totale reserves van het bedrijf, die meer dan $118 miljard bedragen. Tether heeft een aanzienlijke hoeveelheid Amerikaanse staatsobligaties in zijn bezit, ter waarde van ongeveer $97,6 miljard, wat het bedrijf een van de grootste houders van Amerikaanse staatsobligaties maakt, na het Verenigd Koninkrijk en de Kaaimaneilanden​.

Bank of England lanceert experimenten met CBDC’s

De Bank of England (BoE) gaat beginnen met een reeks experimenten om de mogelijkheden van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) en Distributed Ledger Technology (DLT) te onderzoeken. Dit initiatief is bedoeld om de voordelen en risico’s van deze innovaties te begrijpen naarmate het financiële landschap zich verder ontwikkelt.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...