Bank of England lanceert experimenten met CBDC’s

2073 totale weergaven

De Bank of England (BoE) gaat beginnen met een reeks experimenten om de mogelijkheden van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) en Distributed Ledger Technology (DLT) te onderzoeken. Dit initiatief is bedoeld om de voordelen en risico’s van deze innovaties te begrijpen naarmate het financiële landschap zich verder ontwikkelt.

Digitale valuta en blockchain verkennen

De experimenten van de BoE zullen zich richten op wholesale CBDC’s (wCBDC’s) en synchronisatietechnieken, waarbij activa naadloos worden overgedragen tussen verschillende platforms, mogelijk met behulp van DLT. Deze inspanningen maken deel uit van een bredere strategie om de stabiliteit en efficiëntie van de financiële infrastructuur van het Verenigd Koninkrijk te behouden in het licht van snelle technologische ontwikkelingen.

Belangrijkste aandachtsgebieden

De experimenten zullen verschillende use cases onderzoeken, waaronder delivery-versus-payment (DvP) transacties en foreign exchange payment-versus-payment (PvP) transacties. De RvB zal samenwerken met het ministerie van Financiën en de Financial Conduct Authority om ervoor te zorgen dat alle vormen van geld, inclusief stablecoins, uitwisselbaar en betrouwbaar blijven.

Governance en toekomstige implicaties

Gouverneur Andrew Bailey benadrukte het belang van deze proeven door te stellen dat “vertrouwen in geld en betalingen fundamenteel is voor de verantwoordelijkheid van de Bank voor monetaire en financiële stabiliteit”. De experimenten van de BoE zullen ook aansluiten bij wereldwijde initiatieven, zoals het Project Agora van de Bank for International Settlements, om de bredere implicaties van deze technologieën op internationale monetaire systemen te onderzoeken.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....