Miner lijdt $84 miljoen verlies na Bitcoin halving

351 totale weergaven

Riot Platforms, een op de NASDAQ genoteerde bitcoin miner, heeft in het tweede kwartaal van 2024 een nettoverlies van $84,4 miljoen gerapporteerd. Dit verlies wordt voornamelijk toegeschreven aan een daling van 52% in het aantal gemijnde Bitcoins vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Deze afname volgt op de recente Bitcoin halving in april, waarbij de beloning per blok werd gehalveerd van 6,25 naar 3,125 Bitcoins, waardoor de kosten voor het minen aanzienlijk toenamen.

De moeilijkheid voor het minen van BTC is moeilijker dan ooit in 2024. Dat betekent dat bedrijven als Riot dus ook meer concurrentie hebben dan ooit.

Kosten voor bitcoin minen

Naast het productieverlies rapporteerde Riot Platforms ook $32,1 miljoen aan niet-contante aandelencompensatiekosten en $37,3 miljoen aan afschrijvingen. Ondanks de gestegen kosten wist het bedrijf een mijnopbrengst van $55,8 miljoen te realiseren, een stijging vergeleken met $49,7 miljoen in dezelfde periode vorig jaar, wat wijst op een hogere gemiddelde prijs voor Bitcoin. De totale omzet daalde echter tot $70 miljoen, vergeleken met $76,7 miljoen in het tweede kwartaal van 2023.

Ondanks de financiële tegenslagen blijft Riot investeren in zijn infrastructuur. In april werd het Corsicana Facility substation geactiveerd, waarmee de totale capaciteit uiteindelijk 1 gigawatt (GW) zal bereiken. Dat is voldoende om ongeveer 750.000 huishoudens jaarlijks van stroom te voorzien. Deze uitbreiding zal naar verwachting tegen het einde van het jaar 16 exahashes per seconde (EH/s) toevoegen aan miningkracht van Riot. Dat komt neer op 16 quintiljoen hash-berekeningen per seconde. Dit past in de bredere strategie van het bedrijf om zijn productiecapaciteit te vergroten, waaronder de recente overname van Block Mining uit Kentucky, die een extra 1 EH/s toevoegt aan Riot’s capaciteit.

Met deze uitbreidingen streeft Riot naar een totale hash rate capaciteit van 36 EH/s tegen het einde van 2024, ondanks de uitdagende marktomstandigheden en de impact van de halvering.

Lees meer over:
miners

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...