Bitcoin bereikte opmerkelijke mijlpalen in juli 2024

924 totale weergaven

In juli 2024 heeft Bitcoin opmerkelijke mijlpalen bereikt in meerdere netwerkstatistieken, wat duidt op een toenemend gebruik en vertrouwen in het netwerk. Het totale aantal maandelijkse transacties bereikte een recordhoogte van 19,4 miljoen, waarmee het eerdere record werd overtroffen. Dit hoge aantal transacties weerlegt de vaak gehoorde stelling dat mensen Bitcoin voornamelijk kopen om het vast te houden. Het benadrukt juist het gebruik van Bitcoin als peer-to-peer (P2P) betaalmiddel.

Daarnaast bereikte de netwerkmoeilijkheid een nieuwe piek van 91 biljoen (T), wat betekent dat de concurrentie onder miners om blokken te vinden groter is dan ooit.

De hashrate, die de totale rekenkracht op het netwerk meet, bereikte eveneens een recordhoogte van 667 exahashes per seconde (EH/s). Deze cijfers geven aan dat miners ondanks de relatief stabiele prijs zeer optimistisch blijven en hun machines blijven inzetten.

Verder bereikte de open interest in Bitcoin-futures een all-time high van $39 miljard. Open interest is een belangrijke indicator van de hoeveelheid kapitaal in de derivatenmarkt en kan wijzen op een verhoogde handelsactiviteit. Hoewel een hoog niveau van open interest vaak als bullish wordt gezien, kan het ook wijzen op een potentiële marktcorrectie op korte termijn, afhankelijk van de marktdynamiek.

Huidige statistieken

De wereld van bitcoin zit vol met statistieken. Hierbij de huidige stand van zaken, naast de records:

De huidige marktgegevens voor Bitcoin laten zien dat de cryptomunt op 1 augustus 2024 wordt verhandeld voor $64.530, met een marktkapitalisatie van $1,27 biljoen. Ondanks dat de huidige prijs 12,50% lager ligt dan de all-time high van $73.790, bereikt op 14 maart 2024, blijft Bitcoin een dominante speler in de wereldwijde financiële markt. De waarde van Bitcoin uitgedrukt in goud bedraagt momenteel 26,5 troy ounce, wat aangeeft dat de marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer 7,56% is van die van goud.

Wat betreft de totale hoeveelheid Bitcoins in omloop, zijn er momenteel 19.734.024,24 BTC uitgegeven, wat 93,97% van de totale geplande uitgifte vertegenwoordigt. Er blijft nog ongeveer 1.265.756,23 BTC te minen. Een kleine fractie van de totale Bitcoin-voorraad, 219,51 BTC, wordt als onbestede munten beschouwd.

De blockchain-statistieken van Bitcoin laten zien dat het netwerk momenteel op een blokhoogte van 854.957 zit, met een UTXO-setgrootte van 184.669.373 en een de grote van de gehele blockchain is 670,6 GB. De gemiddelde bloktijd over het afgelopen jaar bedroeg 9 minuten en 48 seconden, wat in lijn ligt met de verwachting voor de beveiliging van het netwerk.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...