Goedemorgen Bitcoin: koers daalt richting $60.000

7118 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin nadert kantelpunt rond $60K na verliesweek van 10%

Bitcoin sluit de week af met een daling van ruim 4% in de afgelopen 24 uur. In totaal heeft Bitcoin deze week 10% van zijn waarde verloren. Door de koersdalingen van de afgelopen dagen hebben we een aantal lokale trends verloren en naderen we een belangrijk kantelpunt voor de middellange termijn rond $60.000. Moeten we ons klaarmaken voor een verdere daling richting $50.000, of houdt het kantelpunt stand?

Ethereum koers zakt onder $3.000: Nu ETH verkopen of bijkopen?

De Ethereum koers is vandaag onder de belangrijke steunlijn van $3.000 gezakt. Dit wijst mogelijk op een verandering in de prijsbeweging. De prijs is ook onder de 200 Exponential Moving Average (EMA) gevallen. Deze EMA wordt vaak gebruikt om de richting van de markt te bepalen. Als de prijs boven de 200 EMA blijft, kan dat duiden op een opwaartse trend. Maar als de prijs eronder zit, kan dat een neerwaartse trend betekenen. Sinds november 2023 is Ethereum nu voor de tweede keer onder de 200 EMA gezakt. Maar gaat de Ethereum koers verder dalen, of wordt $3.000 weer teruggewonnen?

Aantal actieve Ethereum adressen daalt sterk terwijl ETH koers keldert

Het gebruik van Ethereum is het afgelopen jaar flink toegenomen. Dit is te zien aan het aantal actieve adressen dat dagelijks groeit. Toch laat recente data een afname zien, wat kan wijzen op veranderingen in de netwerkactiviteit. Maar hoe komt deze afname, en wat gaat het effect zijn op de ETH koers?

Aantal actieve Ethereum adressen daalt
Naast de daling van actieve adressen is er een verschuiving te zien naar meer verkopers die actief zijn op de markt. Dit wijst op een verandering in het gedrag en de stemming van investeerders.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...