‘Slimme’ investeerders kopen momenteel Ethereum volgens data van Lookonchain

2390 totale weergaven
ethereum transactiekosten

Deze maand daalt de Ethereum koers sterk. Augustus brengt vaak goede resultaten, maar het kan tijd kosten voordat de markt stabieler wordt. De afgelopen dagen werd Ethereum flink verkocht vanwege spanningen in het Midden-Oosten. Deze negatieve sfeer leidde tot een daling van de prijs, waardoor de altcoin afgelopen vrijdag onder de $ 3.000 zakte. De vraag is nu of deze trend doorzet of dat kopers weer de overhand krijgen.

Grote investeerders kopen ETH tijdens daling

On-chain gegevens laten zien dat grote investeerders actief zijn op de Ethereum markt. Dit kan een teken zijn van een mogelijke stijging in de toekomst. Volgens Lookonchain, een data-analysebedrijf, heeft een succesvolle investeerder vandaag 2.424 ETH gekocht voor $ 7,22 miljoen. Dit komt bovenop eerdere aankopen van 19.436 ETH voor $ 68,25 miljoen sinds 29 mei, tegen een gemiddelde prijs van $ 3.511.

Dit soort aankopen door grote investeerders wijst vaak op vertrouwen in een toekomstige prijsstijging, maar de ETH koers blijft dalen en is onder de $ 3.000 gekomen.

ETH koers test belangrijke steun

De Ethereum koers is met 3% gedaald tot $ 2.891, wat de marktkapitalisatie verlaagt naar $ 345,8 miljard. De grafiek laat zien dat de altcoin bijna een steunpunt bereikt dat al maanden een rol speelt.

Als de prijs vanaf dit punt omhoog gaat, kan dat een stijging van 30% betekenen, wat de koers bij de weerstand van het vlagpatroon brengt. Een succesvolle doorbraak zou het einde van de daling kunnen betekenen en de prijs richting $ 5.000 kunnen duwen. Als de prijs onder het vlagpatroon zakt, kan dat de verkoopdruk vergroten en de prijs terugbrengen naar $ 2.400.

eth koers analyse

De Relative Strength Index (RSI), die bijna in het oververkochte gebied zit, kan kopers stimuleren om te kopen en zo een herstel te starten.

Gegevens van Coinglass tonen aan dat de Ethereum koers in augustus vaak sterk schommelt. De rendementen variëren flink: in 2017 was het hoogste rendement +92,86% en in 2018 was het laagste rendement -34,79%. Gemiddeld is het rendement in augustus +7,47%

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...