Ethereum ETF verkopen nemen af in tweede week: Kan de ETH koers stijgen?

1999 totale weergaven
Ethereum ETF

De verkoop van spot Ethereum ETF’s in de Verenigde Staten is in de tweede handelsweek flink afgenomen vergeleken met de eerste week. In de eerste week werd er voor 341,3 miljoen dollar verkocht. Dit kwam vooral door Grayscale’s ETHE en Mini Trust (ETH) producten. ETHE alleen zorgde voor 1,5 miljard dollar aan verkopen. Maar in de tweede week namen deze verkopen af, wat volgens Coinbase analisten kan betekenen dat de verkoop van ETHE stabiliseert. Maar wat gaat dit betekenen voor de ETH koers?

Ethereum ETF verkopen nemen af

In de eerste week werden er in totaal voor 1,94 miljard dollar aan Grayscale producten verkocht. Hiervan kwam 1,5 miljard dollar van ETHE en 448 miljoen dollar van Mini Trust (ETH). In de tweede week daalden de verkopen naar 603 miljoen dollar voor ETHE en 175,5 miljoen dollar voor ETH.

Dit betekent dat de totale verkopen onder de 800 miljoen dollar kwamen. De grote uitstroom van beleggers uit Grayscale nam dus af in de tweede week.

coinbase eth etf

Voorspellingen van analisten

Analisten van Coinbase hadden voorspeld dat de verkopen van Grayscale ETF’s in de tweede week zouden afnemen. Ze zagen vergelijkbare patronen bij de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Ondanks dat deze voorspelling lijkt te kloppen, is de Ethereum koers niet gestegen. Beleggers zijn voorzichtig door het negatieve sentiment in de Amerikaanse en Aziatische markten.

Los van ETHE, heeft de spot ETH ETF volgens Farside Investors meer dan 1,5 miljard dollar aangetrokken. Toch daalde de prijs van ETH onder de $3.000 door het negatieve marktsentiment.

Op dit moment lijkt ETH opnieuw te proberen de grens van $3.000 te bereiken. Dit niveau is in 2024 al vijf keer belangrijk geweest als vraagzone. Hierdoor zijn alle winsten van juli verloren gegaan.

Op het moment van schrijven staat de Ethereum koers op $2.915 volgens CoinMarketCap. Of de afname van de verkopen bij Grayscale ervoor zal zorgen dat de prijs van ETH stijgt, is nog onzeker.

Lees meer over:
Ethereum ETF

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...