Crypto crash slechts een correctie of start een nieuwe crypto bear market?

3030 totale weergaven

Afgelopen maandag kreeg de crypto markt te maken met de eerste echte crash in lange tijd. Dit was het gevolg van de beurscrash in Japan, die daarmee Bitcoin, Ethereum en andere altcoins mee naar beneden trok. De angst zat er flink in bij beleggers gezien het feit dat de “Crypto Fear & Greed Index” daalde naar 17, waarmee het “Extreme Fear” bereikte. Inmiddels lijkt de crypto markt te herstellen en staat de koers van Bitcoin alweer ruim 15% hoger dan de bodem van maandag.

In dit artikel zoomen we daarom in op het cryptonieuws van vandaag. We stellen ons hierbij de vraag of we hier te maken hebben met een correctie of dat dit de start is van een nieuwe crypto bear market.

Crypto analist VirtualBacon heeft hierover een uitgesproken mening:

Crypto nieuws vandaag – financiële wereld is tot stilstand gekomen

VirtualBacon legt uit dat de financiële markten te maken hebben met een flinke selloff vanwege de afbouw van de Japanse yen carry trade ten opzicht van de Amerikaanse dollar en buitenlandse aandelen. De Bank of Japan (BoJ) verhoogde de rente voor het eerst sinds 2008 tot boven de 0%, waardoor veel beleggers hun hefboom posities verkochten. Dit gebeurde precies op het moment dat de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) nog steeds niet definitief de rente heeft verlaagd en de angst voor een recessie steeds groter wordt.

De markt stortte in nadat de BoJ de rente verhoogde. De enorme daling van de Japanse yen vergeleken met de Amerikaanse Dollar zorgde voor sterke inflatie, waardoor Japan de rente wel moest verhogen. Tegelijkertijd werden de leenkosten verhoogd en de carry trade afgebouwd. Hierdoor gingen de markten in Korea, Taiwan en Japan hard onderuit, waarbij de Nikkei bijna 12% verloor in één dag. Ze trokken hiermee echter ook de beurzen in Europa en Amerika, en de crypto markt mee naar beneden.

Mogelijke acties van de Amerikaanse Federal Reserve om crypto bear market te voorkomen

De Fed ligt inmiddels al een tijdje onder vuur, omdat het volgens beleggers niet snel genoeg de rente verlaagd. Renteverlagingen kunnen de markt stimuleren, maar een recessie niet voorkomen. De Fed lijkt op dit moment liever te wachten tot de volgende FOMC-vergadering in september om hun beslissing te baseren op meer data. Maar of dat op tijd is om een crypto bear market te voorkomen?

Hoe omgaan met dalende koersen?

Experts adviseren om risico te vermijden in onzekere tijden. Het vermijden van hefboom posities en het gebruiken van dollar-cost averaging (DCA) in posities kan risico’s beperken. Daarnaast zorgt het voor rust bij beleggers omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken over het perfect timen van de markt.

De huidige daling lijkt vooralsnog echter slechts een correctie te zijn en niet de start van een nieuwe crypto bear market. Bitcoin lijkt goedkoop geprijsd tussen de $ 50.000 en $ 55.000 en heeft bovendien een sterke steunzone tussen $ 41.000 en $ 43.000. De huidige koers van Ethereum van $ 2500 biedt koopkansen, met een sterke steun op $ 2000. De verwachting is dat de koers van Ethereum nog flink kan stijgen tegen het einde van het jaar. Solana, een andere sterke altcoin, laat ook een sterk herstel zien vanaf het steunniveau op ongeveer $ 115.

Geen nieuwe crypto bear market, waarin investeren?

Ondanks dat het crypto-nieuws vandaag dus nog niet dusdanig positief is, lijkt het er voor nu in ieder geval op dat we slechts te maken hebben met een correctie en niet een nieuwe crypto bear market. Beleggers zijn daarom ook volop op zoek naar de beste kansen op de crypto markt om zo snel mogelijk een zo goed mogelijk rendement te behalen. Wat opvalt is dat veel investeerders hierbij juist kijken naar nieuwe crypto in plaats van de bekende namen.

Hieronder vind je twee nieuwe crypto die op dit moment veel aandacht krijgen van investeerders. Ze zijn goedkoop op te pikken en bieden mogelijk veel rendement op de korte en langere termijn.

Pepe Unchained – krijgt Pepe een eigen blockchain?

Pepe is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste en bekendste meme coins van de crypto markt. Het begint een serieuze concurrent te worden voor de talloze coins met een Shiba Inu als mascotte. Pepe Unchained ($PEPU) springt hier handig op in door Pepe een eigen Layer-2 blockchain te geven, die is gebaseerd op Ethereum.

$PEPU is sinds korte tijd verkrijgbaar in een presale en experts verwachten dat het mogelijk de prestaties van $PEPE kan evenaren of zelfs kan overtreffen. Pepe Unchained heeft met zijn presale inmiddels ruim $ 7,5 miljoen opgehaald, wat bewijst dat beleggers veel vertrouwen hebben in dit nieuwe crypto project.

Met zijn eigen Layer-2 blockchain belooft Pepe Unchained tot wel 100 keer snellere transacties tegen veel lagere kosten. Mogelijk zou de chain daardoor interessant kunnen worden voor nieuwe crypto lanceringen. De $PEPU token kan daarnaast middels een bridge makkelijk worden verplaatst tussen de eigen Pepe chain en de originele Ethereum blockchain.

Crypto bear market of niet, Pepe Unchained gaat het helemaal maken. Je kunt de token gemakkelijk kopen op de website van het project waar je ETH, USDT of BNB kunt omwisselen voor $PEPU tokens. Daarnaast kun je de tokens ook kopen met een creditcard.

 

 

Base Dawgz – zonder moeite van de ene naar de andere blockchain

Dogecoin is de absolute pionier van de meme coins, maar echt veel nut heeft deze cryptomunt niet. Base Dawgz ($DAWGZ) is een nieuw crypto project dat wel waarde toevoegt en daarmee de meme coin markt op de kop wil zetten.

$DAWGZ is ontwikkeld op de Base blockchain van Coinbase, een Layer-2 blockchain op de Ethereum blockchain waar ontwikkelaars sneller en goedkoper applicaties kunnen bouwen en tokens kunnen lanceren. In de korte tijd dat de presale live is, heeft deze nieuwe crypto al ruim $ 2,8 miljoen opgehaald.

Naast de originele lancering op Base zal de token ook op andere blockchains worden uitbracht zoals op Ethereum, Binance Smart Chain, Avalanche en Solana. Nadat de presale is afgelopen, zal het dan ook erg eenvoudig zijn om je $DAWGZ tokens van de ene naar de andere blockchain te verplaatsen.

Je kun je tokens dan gemakkelijk op die blockchain gebruiken, waardoor Base Dawgz een belangrijke rol kan gaan spelen in het verplaatsen van kapitaal tussen verschillende blockchains.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...