White-Hat hacker geeft $10M terug aan Ronin Network

855 totale weergaven
|

Ronin Network heeft met succes $10 miljoen in ETH en USDC teruggewonnen na een white-hat hack die kwetsbaarheden blootlegde in zijn bridge.

White-Hat Hack na upgrade brug

Ronin Network, bekend om zijn associatie met het populaire spel Axie Infinity, kondigde een tijdelijke pauze aan in zijn bridge activiteiten als gevolg van een inbreuk die resulteerde in de extractie van $10 miljoen in ETH en USDC.

De inbreuk werd geïdentificeerd als een white-hat hack, waarbij ethische hackers kwetsbaarheden blootleggen om beveiligingsmaatregelen te verbeteren.

Ethische hackers vorderen $10M aan onttrokken fondsen terug

Volgens het Ronin team namen de white-hat hackers 4.000 ETH en 2 miljoen USDC op, wat het maximale bedrag was dat in één enkele transactie kon worden opgenomen. Deze beveiliging voorkwam effectief verdere schade. “De overbruggingslimiet dient als een kritieke beveiliging om de veiligheid van grote geldopnames te verhogen,” verklaarde het team.

De fondsen worden teruggegeven, waarbij $10 miljoen al is teruggevorderd en de rest binnenkort wordt verwacht.

RON token stijgt 3% na positieve resolutie

Na de aankondiging steeg de token van het Ronin Network, RON, met 3%. Deze stijging weerspiegelt het vertrouwen van investeerders in het vermogen van het netwerk om fondsen veilig te stellen en effectief terug te vorderen.

De positieve oplossing en transparante afhandeling van de situatie hebben belanghebbenden gerustgesteld over de veiligheid en integriteit van het netwerk.

Historische context en toekomstige beveiligingsmaatregelen

Dit incident heeft de bezorgdheid over de veiligheid van het Ronin-netwerk, dat in maart 2022 werd gehackt voor een bedrag van 600 miljoen dollar, opnieuw doen oplaaien. Ondanks de tegenslag is het team vastbesloten om de beveiligingsmaatregelen te verbeteren.

Ze zijn van plan om intensieve audits uit te voeren voordat ze nieuwe upgrades voor de brug implementeren. De snelle actie en herstelinspanningen na de white-hat hack tonen de voortdurende toewijding van Ronin Network om een veilige blockchainomgeving te handhaven.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....