Hacker verplaatst $2.1M aan gestolen Unizen-fondsen naar Tornado Cash

867 totale weergaven

Een hacker die gelinkt is aan de Unizen decentralized finance (DeFi) protocol hack heeft 865,4 Ether, ter waarde van $2,1 miljoen, overgemaakt naar Tornado Cash, wat de eerste beweging van deze gestolen fondsen sinds maart markeert.

Hacker maakt $2.1M over naar Tornado Cash

De waarschuwing van PeckShield onthulde dat het adres van de uitbuiter 865,4 Ether verplaatste naar Tornado Cash. Dit is de eerste beweging van het gestolen geld sinds de eerste hack op 8 maart. De transacties begonnen om 4:12 am UTC, waarbij de hacker 500.000 DAI verstuurde, gevolgd door 1.679.859 DAI.

Tegen 4:14 uur UTC had de uitbuiter de DAI omgezet in 863,67 Ether en vervolgens de Ether via Tornado Cash doorgesluisd in 26 afzonderlijke transacties.

Tornado Cash en zijn juridische problemen begrijpen

Tornado Cash is een gedecentraliseerde dienst die is ontworpen om de privacy te verbeteren door mogelijk traceerbare cryptocurrency fondsen te mengen met andere.

Het gebruik ervan is echter controversieel en het heeft te maken gehad met juridisch onderzoek, waaronder sancties van regelgevende instanties, vanwege het frequente gebruik ervan door hackers om gestolen tegoeden wit te wassen.

Antwoord van Unizen

Na de hack in maart kondigde Unizen een terugbetalingsplan aan voor getroffen gebruikers. CEO Sean Noga faciliteerde het terugbetalingsproces en zorgde ervoor dat gebruikers die $750.000 of minder verloren, compensatie ontvingen in Tether (USDT) of USD Coin (USDC). Voor degenen met verliezen van meer dan $750.000 beloofde Unizen een behandeling per geval om hun claims te behandelen.

Verbeterde veiligheidsmaatregelen

In reactie op de exploit maakte Martin Granström, Chief Technology Officer van Unizen, bekend dat het bedrijf samenwerkt met externe beveiligingsbedrijven en wetshandhavingsinstanties om de hacker te identificeren.

Granström benadrukte op X de inzet van het bedrijf om de beveiligingsmaatregelen te verbeteren, waaronder het uitvoeren van grondige audits en het delen van een incidentrapport met de gemeenschap.

Samenvatting

De snelle acties van Unizen om de schade te beperken en de beveiligingsmaatregelen te verbeteren tonen hun toewijding aan het beschermen van gebruikersactiva en het behouden van vertrouwen binnen het DeFi ecosysteem.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....