Kan de Bitcoin koers naar $65K stijgen? Dit is wat on-chain data zegt

680 totale weergaven
bitcoin koers

De afgelopen dagen had Bitcoin het moeilijk en zakte de koers zelfs tot onder de $50.000. Dit gebeurde nadat er veel onrust was in het Midden-Oosten en op de Japanse beurzen. Ook heerst de angst dat Amerika mogelijk in een recessie raakt. Ondanks deze onzekerheden wist de Bitcoin koers zich snel te herstellen, en staat momenteel weer op $56.033. Dit maakt dat veel beleggers zich afvragen of het nu een goed moment is om Bitcoin te kopen. Sommige analisten zien enorme stijgingen in het vooruitzicht.

Positieve gegevens over Bitcoin op beurzen

Uit gegevens van Santiment blijkt dat de hoeveelheid Bitcoin op beurzen de afgelopen week flink is afgenomen. Dit wijst erop dat beleggers Bitcoin aan het kopen zijn. Ook CryptoQuant toont aan dat de reserves van Bitcoin op beurzen dalen, wat dit bevestigt. Bovendien is er een toename in de transfer volume en het aantal actieve adressen, wat positief is voor een mogelijke prijsstijging.

btc actieve adressen

Kan de Bitcoin koers stijgen?

Om te voorspellen wat er kan gebeuren met Bitcoin, hebben we verschillende datasets bekeken. Uit gegevens van Glassnode blijkt dat Bitcoin momenteel onder zijn markt bodem ligt. De Pi cycle top-indicator laat zien dat de markt bodem rond de 64.000 $ ligt, en de top kan boven de 99.000 $ liggen.

Ook de Rainbow Chart laat zien dat Bitcoin in een accumulatiefase zit. Dit betekent dat het een goed moment kan zijn om Bitcoin te kopen tegen een lagere prijs.

Onze analyse van de dagelijkse grafiek van Bitcoin laat hoopvolle signalen zien voor de komende dagen. De Relative Strength Index (RSI) en de Money Flow Index (MFI) laten een opwaartse trend zien, wat kan betekenen dat de koers binnenkort kan stijgen.

BTC koers analyse ambcrypto

Toch is het belangrijk op te merken dat de MACD, een technische indicator, momenteel een bearish voordeel toont. Dit laat zien dat we mogelijk toch voorzichtig moeten zijn met de bullish voorspellingen voor de Bitcoin koers.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...