Coinbase uit zorgen over plannen over voorspellingmarkten

276 totale weergaven
coinbase premium

Coinbase heeft forse kritiek geuit op een recent voorstel van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) dat bepaalde soorten event contracts zou verbieden. In een gedetailleerde reactie betoogt Coinbase dat het voorstel een te brede en vage definitie van “gaming” hanteert, waardoor het verbod onterecht zou worden uitgebreid naar een breed scala aan contracten die niet als gokactiviteiten kunnen worden beschouwd.

Het voorstel van de CFTC, geïdentificeerd als RIN 3038–AF14, beoogt het categorisch verbieden van event contracts door een uitgebreide definitie van “gaming” aan te nemen, waarbij wordt gesteld dat dergelijke contracts in strijd zijn met het publieke belang. Coinbase stelt echter dat dit voorstel niet alleen de wettelijke bevoegdheid van de CFTC overschrijdt, maar ook afwijkt van de langdurige praktijk waarbij dergelijke beoordelingen op individuele basis worden gemaakt.

Een event contract stelt handelaren in staat om posities in te nemen op basis van hun verwachting van een toekomstige gebeurtenis. Bijvoorbeeld, een contract kan betrekking hebben op de vraag of een specifieke kandidaat een verkiezing zal winnen. Als de trader denkt dat de kandidaat zal winnen, kan hij een contract kopen dat deze uitkomst weerspiegelt. Als de gebeurtenis plaatsvindt en de voorspelling klopt, krijgt de trader een uitbetaling.

Belangrijke bezwaren van Coinbase

Coinbase benadrukt verschillende problemen met het voorstel, waaronder:

  • Overstijging van bevoegdheden: Coinbase betoogt dat de CFTC haar statutaire bevoegdheden overschrijdt door een hele categorie contracts te verbieden zonder een grondige analyse per contract. Traditioneel beoordeelt de CFTC contracts op individuele basis om te bepalen of ze in strijd zijn met het publieke belang, en Coinbase stelt dat deze benadering moet worden voortgezet.
  • Economische onjuistheden: Het voorstel zou volgens Coinbase de positieve economische effecten van voorspellingmarkten negeren. Dergelijke markten kunnen bijdragen aan prijsontdekking en risicobeheer, waardoor ze waardevolle instrumenten zijn voor de economie. Het voorstel erkent deze voordelen echter niet in de verplichte kosten-batenanalyse, zoals voorgeschreven door de Commodity Exchange Act (CEA).
  • Innovatie in gevaar: Coinbase waarschuwt dat het voorstel innovatie in de Amerikaanse markten kan belemmeren. Door een ruime definitie van “gaming” te hanteren, zou de CFTC contracten kunnen verbieden die anders legitiem zouden kunnen worden aangeboden op gereguleerde markten. Dit zou niet alleen toekomstige markten en producten kunnen verhinderen, maar ook de huidige benadering van innovatie ondermijnen.
  • Inconsistentie met wetgeving en geschiedenis: Coinbase wijst erop dat de brede definitie van “gaming” die in het voorstel wordt gebruikt, niet in overeenstemming is met de historische en juridische context van de term, noch met de intentie van de wetgever. De definitie zou bijvoorbeeld ook contracten omvatten die betrekking hebben op verkiezingen en prijzen zoals de Nobelprijs, die traditioneel niet als gokactiviteiten worden gezien.

Aanbevelingen van Coinbase

In plaats van het huidige voorstel roept Coinbase de CFTC op om een aanpak te kiezen die de bestaande praktijk van contract-specifieke beoordelingen handhaaft. Coinbase pleit voor het behoud van flexibiliteit voor gereguleerde markten. Zij zouden nieuwe producten moeten kunnen ontwikkelen die compliant zijn met de Commodity Exchange Act en benadrukt dat de CFTC voldoende middelen zou moeten krijgen om zijn taken uit te voeren zonder innovatie te belemmeren.

Daarnaast beveelt Coinbase aan dat de CFTC meer overleg pleegt met experts en belanghebbenden voordat ze verder gaan met wetgevende stappen. Dit zou helpen om ervoor te zorgen dat de regelgeving effectief is zonder onbedoelde negatieve gevolgen voor de markten en de economie.

Coinbase’s reactie op het voorstel van de CFTC is duidelijk: het bedrijf dringt erop aan dat het voorstel wordt ingetrokken of significant wordt herzien. Coinbase betoogt dat de CFTC zich zou moeten richten op het bevorderen van een verantwoordelijke innovatie binnen een kader dat zowel marktintegriteit beschermt als ruimte biedt voor groei en ontwikkeling van nieuwe markten.

Lees meer over:
CFTCCoinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...