Goedemorgen Bitcoin: Kwetsbaarheid gevonden in hardware wallets

269 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedeomrgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Onderzoekers onthullen “Dark Skippy” kwetsbaarheid in Bitcoin Hardware Wallets

Beveiligingsexperts hebben een ernstig lek ontdekt in Bitcoin hardware wallets, genaamd “Dark Skippy”, waardoor hackers private keys kunnen ontfutselen met slechts twee ondertekende transacties. Beveiligingsexperts hebben onlangs een kritieke kwetsbaarheid ontdekt in Bitcoin hardware wallets, genaamd “Dark Skippy”. Dit zwakke punt, dat een ernstige bedreiging vormt voor de veiligheid van wallets, stelt aanvallers in staat om private keys te extraheren met behulp van slechts twee ondertekende transacties – aanzienlijk minder dan eerdere methoden, waarvoor veel transacties nodig waren.

Centrale bank in VS gaat hard in tegen ‘cryptovriendelijke’ bank

De Federal Reserve Bank van Philadelphia heeft op 5 augustus 2024 een schriftelijke overeenkomst gesloten met Customers Bancorp, Inc. en Customers Bank, beide gevestigd in Pennsylvania. Deze overeenkomst volgt op de bevindingen van de Federal Reserve dat de banken significante tekortkomingen vertoonden in hun risicomanagementpraktijken en de naleving van anti-witwaswetgeving (AML) en de Bank Secrecy Act (BSA). Het gaat onder andere hoe de bank omging met partijen in de wereld van ‘digitale valuta’.

Verkooporder van 12.000 bitcoin op Binance zorgt voor onrust

Een verkooporder van 12.000 BTC, met een waarde van ongeveer $720 miljoen, heeft traders op de cryptomarkt nerveus gemaakt. De order, geplaatst op Binance tegen prijzen tussen $61.200 en $62.500, wekt zorgen over mogelijke marktmanipulatie door grote spelers, ook wel bekend als “whale games”.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...