Ethereum open interest daalt 40%: Wat betekent dit voor de ETH koers?

233 totale weergaven
ethereum open interest

De crypto markt heeft onlangs een flinke klap gekregen, waarbij grote munten zoals Bitcoin en Ethereum moeite hadden om overeind te blijven. Verschillende wereldwijde economische ontwikkelingen hebben bijgedragen aan deze daling, wat een negatief effect heeft gehad op de hele markt.

Ethereum open interest zakt met $6 miljard

Nieuwe gegevens van CryptoQuant, een blockchain-analysebedrijf, laten zien dat de open interest van Ethereum in augustus met meer dan 40% is gedaald, wat neerkomt op een verlies van $6 miljard. Open interest is de totale waarde van openstaande posities in Ethereum-derivaten op alle gecentraliseerde beurzen.

Ethereum Open Interest Aug

Wanneer de open interest stijgt, betekent dit dat beleggers actief zijn in de futures- en optiesmarkt en geld in Ethereum-derivaten steken. Een daling van de open interest geeft echter aan dat handelaren hun posities sluiten of worden geliquideerd door marktschommelingen.

De grafiek van CryptoQuant toont een duidelijke daling in Ethereum’s open interest sinds het begin van augustus, met een dieptepunt afgelopen maandag tijdens de algemene marktdaling. Op dit moment staat de open interest van Ethereum rond de $7,67 miljard.

Hoewel er in de afgelopen 24 uur tekenen van herstel zijn, blijft de lage open interest zorgwekkend voor de stabiliteit van de Ethereum koers. Een lage activiteit in de derivatenmarkt kan leiden tot minder liquiditeit, wat weer kan zorgen voor grotere prijsschommelingen door inefficiënties in de markt.

Mogelijke gevolgen voor de Ethereum koers

Aan de andere kant kan een daling van de open interest ook zorgen voor minder volatiliteit op korte termijn, omdat minder beleggers grote inzetten plaatsen op koersbewegingen van Ethereum. Dit kan betekenen dat de Ethereum koers voorlopig relatief stabiel blijft, zonder grote veranderingen.
huidige stand van de ethereum koers

De Ethereum koers ligt momenteel rond de $2.650, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 0,7% in de afgelopen 24 uur. Volgens gegevens van CoinMarketCap is de waarde van Ethereum in de afgelopen week met meer dan 7% gedaald.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...