Hoe ver kan de XRP koers dalen als de SEC in beroep gaat tegen Ripple?

283 totale weergaven
Ripple SEC

De koers van XRP is onlangs onder de $ 0,6 gezakt. Er zijn geruchten dat de SEC mogelijk in beroep gaat tegen de beslissing over Ripple’s On-Demand Liquidity (ODL) verkopen. Gaat dit ervoor zorgen dat de XRP koers verder gaat dalen?

XRP koers zakt naar $ 0,56

Op zondag daalde de XRP koers met 2,62% naar $ 0,56. Deze daling kan wijzen op een grote correctie, vooral omdat de koers zich in een driehoekspatroon bevindt dat al jaren aanwezig is. Beleggers vragen zich af of deze daling doorzet, vooral omdat er geruchten zijn dat de SEC mogelijk in beroep gaat tegen het recente vonnis.

Juridische strijd van Ripple en SEC

Na een gunstig vonnis in de zaak tussen Ripple en de SEC, is XRP een groot onderwerp onder beleggers. Op 7 augustus legde rechter Torres een boete van $ 125 miljoen op aan Ripple. Dit is veel minder dan de $ 2 miljard die de SEC aanvankelijk eiste. Hoewel de XRP communitydit als een overwinning ziet, zijn er geruchten dat de SEC in beroep wil gaan, vooral over de ODL-verkopen van Ripple.

Advocaat Jeremy Hogan zegt dat het bestaande verbod op Ripple’s ODL-verkopen de situatie waarschijnlijk niet veel zal veranderen. Veel transacties met XRP en ODL vinden plaats buiten de VS.

Dit betekent dat Ripple XRP kan blijven verkopen aan instellingen onder bepaalde uitzonderingen. De SEC moet eventuele overtredingen bewijzen om het vonnis af te dwingen. Hogan denkt ook dat het juridische team van Ripple hun werkwijze al heeft aangepast om aan het vonnis te voldoen.

Technische analyse: XRP koers en driehoekspatroon

Op de dagelijkse XRP-grafiek is te zien dat de koers bij $ 0,64 omkeert na een herstel midden in de week. Daarna daalde de koers met 11,5% naar $ 0,56 en zakte de marktkapitalisatie naar $ 31,9 miljard.

xrp koers sec ripple

Deze ommekeer betekent een nieuwe daling binnen het driehoekspatroon dat sinds september 2021 bestaat. Het patroon heeft twee lijnen, dynamische weerstand en ondersteuning, die de koers in een smaller bereik dwingen voordat er een uitbraak plaatsvindt.

Volgens gegevens van Coinglass is het Open Interest (OI)-Weighted Funding Rate van XRP -0,0085. Dit negatieve tarief laat zien dat short sellers kosten maken om hun posities te behouden. Dit impliceert dat ze verwachten dat de koers verder zal dalen.

Door de recente koersdaling en de mogelijke SEC-beroep over Ripple’s ODL-verkopen kan de negatieve stemming over XRP toenemen. De voortdurende verkoopdruk kan ervoor zorgen dat de altcoin onder de steun van $ 0,55 en de 200-daagse EMA zakt, mogelijk tot het belangrijke niveau van $ 0,4.

Lees meer over:
xrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...