XRP koers klimt terug op, markt wordt bullish – gaat Ripple verder stijgen bij uitspraak rechtszaak?

278 totale weergaven
Ripple rechtszaak - nieuwe zaak met RLUSD aanstaande?

Met een stijging van 16,45% in de afgelopen week lijken de zaken er gunstig voor te staan bij Ripple. De Ripple Ledger blockchain is tot tevredenheid van investeerders volop in ontwikkeling – onder meer met de aanstaande introductie van een eigen stablecoin. Daarnaast lijken de juridische problemen met de SEC nu echt afgerond – alle reden dus om aan te nemen dat de Ripple koers zal gaan stijgen. Toch pakken donkere wolken zich samen.

Ripple rechtszaak afgelopen – gaat Ripple stijgen?

In de afgelopen week kwam de Ripple rechtszaak tot een einde: voor het aanbieden van XRP-tokens als ongeregistreerde effecten (aan institutionele partijen) zal Ripple Labs een schikkingsbedrag van $ 125 miljoen aan de SEC over moeten maken.

Hoewel dit een fors bedrag is, reageerde de markt desondanks verheugd: $ 125 miljoen is immers een stuk minder dan het miljardenbedrag waar de SEC eerder op in leek te zetten. De Ripple koers reageerde meteen op de bekendmaking van de schikking: XRP steeg van $ 0,50184 naar $ 0,63123.

Xrp koers week 13-8
De XRP koers afgelopen week – de stijging na de Ripple rechtszaak is duidelijk te zien. Bron: Tradingview

Tot frustratie van tokenhouders bleek de Ripple koers in de daaropvolgende dagen nog steeds te kunnen dalen. $ 0,60 kon als support niet gehouden worden, en op woensdagnacht was zelfs de $ 0,55 in het geding.

Gaat Ripple stijgen? De token lijkt momenteel op een belangrijk scharnierpunt te staan. Een val onder de $ 0,55 zou voor verdere dalingen kunnen zorgen, terwijl een groei boven de $ 0,60 ervoor kan zorgen dat de Ripple koers nog verder stijgt.

Gaat Ripple stijgen onder invloed van nieuwe stablecoin?

Positief nieuws van Ripple Ledger, de blockchain waarop XRP staat, zou voor een stijgende Ripple koers kunnen zorgen. Kort na de uitkomst van de schikking is Ripple Labs, de tokenuitgever, dan ook al volop bezig met nieuwe ontwikkelingen.

Het meest in het oog springt het plan om een eigen stablecoin uit te brengen, de Ripple USD ($RLUSD), een aan de Amerikaanse dollar gekoppelde munt. Deze token bevindt zich momenteel volop in de testfase.

Het uitbrengen van deze token kan zorgen voor een boost van de handel op de Ripple Ledger – en zal dan ook zeker zorgen voor een stijgende Ripple koers verwachting.

Desondanks liggen er wel de nodige beren op de weg. Zo zal de RLUSD door de SEC moeten worden goedgekeurd, voordat het op de exchanges kan verschijnen. Ripple Labs ligt onder een enorm vergrootglas bij de SEC. Een eventuele afwijzing zou kunnen leiden tot een hernieuwde Ripple rechtszaak.

Bij een snelle goedkeuring van $RLUSD gaat Ripple stijgen, zo is de verwachting – een eventuele afwijzing (of problemen in de testfase) kan ervoor zorgen dat de Ripple koers het nog wat langer moeilijk zal hebben.

Komt $RLUSD te laat voor Ripple Koers?

De introductie van $RLUSD moet ervoor zorgen dat traders gemakkelijk en snel nieuwe crypto met potentie kunnen kopen, zonder dat zijn XRP moeten omzetten in Amerikaanse dollars. De hoop is dat de introductie van $RLUSD meer gebruikers naar het platform trekt, en meer ontwikkelaars van (bijvoorbeeld) de beste meme coins op Ripple Ledger actief zullen zijn.

Of dit ook echt zal gebeuren, valt nog te bezien. Momenteel zijn er namelijk twee projecten voor meme coin ‘degens’ in de presale beschikbaar, die beiden de potentie hebben om de Meme Coin en NFT-wereld revolutionair te veranderen.

Het gaat om de tokens Pepe Unchained en Crypto All-Stars. Wat zorgt ervoor dat dit (in ieder geval op het gebied van memes) concurrenten voor de Ripple Ledger kunnen worden?

Pepe Unchained – Eigen blockchain voor snelle transacties

De nieuwe meme coin Pepe Unchained ($PEPU) pakt de zaken wat onorthodox aan. Anders dan vrijwel alle grote meme coins beschikt Pepe Unchained over een eigen L2 blockchain, die het mogelijk moet maken om tokens snel te traden tegen lagere gas fees.

De eigen L2 geeft Pepe Unchained daarnaast nog eens praktisch nut. Op de L2 kunnen ontwikkelaars van meme coins tokens en NFT’s ontwikkelen, die ze vervolgens weer kunnen aanbieden. Pepe Unchained zal op deze chain de functie van native token kunnen krijgen – en zodoende flink in waarde kunnen stijgen.

Nog tijdens de presale krijg je als investeerder de kans om je tokens te staken voor extra rendement. Momenteel staat de dynamische APY op 230% – een percentage dat van Pepe Unchained een van de beste staking coins van dit moment maakt.

Ben je van plan om Pepe Unchained te kopen? De token maakt in de presale gebruik van een oplopend prijsschema, waardoor je er als nieuwe investeerder het beste snel bij kunt zijn. Momenteel kost 1 $PEPU $ 0,0090539. In korte tijd kon al $ 8, 3 miljoen opgehaald worden voor deze nieuwe token – een bewijs dat het vertrouwen onder investeerders groot is.

 

 

Crypto All-Stars: staking rewards voor meme coins

Een ander bijzonder nieuw project is Crypto All-Stars. Deze bijzondere token maakt het mogelijk om grote staking rewards te krijgen door grote tokens zoals Dogecoin en Pepe vast te zetten in een smart staking contract.

Om dit te doen maakt Crypto All-Stars gebruik van ’s werelds eerste ‘MemeVault’, een digitale kluis voor meme coins. Stop je hier je bekende meme coins in, dan krijg je een groot rendement uitgekeerd in $STARS.

Zet je de verkregen Crypto All-Stars ook vast in een smart staking contract, dan krijg je nog eens 3x de originele stakingopbrengsten. Op deze manier kun je snel extra rendement krijgen op jouw meme coins.

crypto all stars afbeelding landing page

$STARS zou weleens het go-to project kunnen worden voor meme crypto ‘degens’ die om extra rendement verlegen zitten. Daarmee heeft dit project de potentie om een geweldige hub voor crypto memes te worden.

1 $STARS kost momenteel $ 0,00138. In de presale zal er echter sprake zijn van een oplopende prijs. Nu kopen en $STARS staken is extra verleidelijk, omdat in deze vroege fase de stakingopbrengsten nog het hoogst zijn. Momenteel is er sprake van een dynamische APY van 5366% op jaarbasis.

Laat deze kans om extra vroeg in te stappen bij Crypto All-Stars dus zeker niet lopen.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...