Coinbase lanceert AI Accelerator om AI en Crypto Wallets samen te voegen

575 totale weergaven

Coinbase CEO Brian Armstrong heeft een gesprek aangewakkerd door te suggereren dat AI-systemen, zoals ChatGPT, zouden moeten worden uitgerust met crypto wallets, nu het bedrijf een $15.000 accelerator programma lanceert om deze integratie te onderzoeken.

Armstrongs visie op AI in financiën

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, benadrukte onlangs het potentieel van large language models (LLM’s) zoals ChatGPT en Anthropic’s Claude om financieel-gerelateerde taken te beheren als ze geïntegreerd worden met cryptocurrency wallets.

Volgens Armstrong zou het uitrusten van AI-agenten met cryptowallets hen in staat stellen om effectiever deel te nemen aan de economie door financiële transacties namens gebruikers te automatiseren.

Coinbase’s Accelerator Grant Programme

Om deze mogelijkheden te verkennen, heeft Coinbase een accelerator subsidieprogramma geïntroduceerd dat $3.000 biedt aan vijf geselecteerde projecten die innovatieve manieren laten zien om AI te combineren met cryptowallets.

Dit initiatief is erop gericht om de grenzen van door AI veroorzaakte economische toepassingen te verleggen door een van de grootste hindernissen in de ontwikkeling van AI te overwinnen: het onvermogen van AI-systemen om traditionele bankrekeningen te beheren en geautomatiseerde transacties uit te voeren.

AI Wallets demonstreren

Op 12 augustus plaatste Coinbase’s engineering lead Yuga Cohler een demo van de “AI Wallets” functie op X, waarin een scenario wordt getoond waarin gebruikers worden gecompenseerd voor deelname aan taken die zijn ontworpen om een AI-model te trainen.

In deze demo selecteren gebruikers de beste afbeelding uit een set van drie en het AI-systeem stuurt de betaling direct naar hun cryptocurrency wallet.

Dit weerspiegelt platforms zoals Amazon’s Mechanical Turk, maar met de toegevoegde innovatie van door AI beheerde cryptotransacties.

De weg vooruit

Ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in dit initiatief hebben tot 5 september de tijd om hun voorstellen in te dienen. Het doel is om het potentieel van AI in het economische landschap uit te breiden door systemen te creëren die zelfstandig financiële transacties kunnen beheren en uitvoeren binnen het blockchain-ecosysteem.

Dit zou mogelijk nieuwe mogelijkheden voor AI in de financiële wereld kunnen ontsluiten.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....