Spot Bitcoin ETFs uit Hong Kong zien hun hoogste instroom sinds juli

850 totale weergaven

De spot Bitcoin ETFs uit Hong Kong hebben hun grootste instroom in meer dan een maand gezien, wat de groeiende belangstelling voor gereguleerde Bitcoin beleggingsproducten op de Aziatische markt weergeeft. 

Hoogste instroom in Hong Kong BTC ETFs

De spot Bitcoin ETFs uit Hong Kong zagen hun hoogste instroom in meer dan een maand, meldde onze Amerikaanse naamgenoot Bitcoinmagazine op 22 augustus op X (Twitter):

https://x.com/BitcoinMagazine/status/1826728595437330479

“Net binnen: Hong Kong Bitcoin ETFs zagen een instroom van $15 miljoen vandaag, het hoogste in een maand. Langzaam maar zeker.”

Het binnenhalen van 274 Bitcoin, ter waarde van ongeveer $15 miljoen, door de ChinaAMC Bitcoin ETF op 22 augustus is de hoogste instroom sinds 12 juli. De andere twee spot Bitcoin ETFs uit Hong Kong, Bosera Hashkey en Harvest, zagen gisteren geen stromen. 

Bitcoin ETFs in Hong Kong

Eerder dit jaar werden de eerste drie spot Bitcoin ETFs goedgekeurd in Hong Kong, na de lancering van vergelijkbare beursverhandelde producten in de Verenigde Staten en Europa. Deze ETFs hebben ervoor gezorgd dat beleggers blootgesteld kunnen worden aan de koers van Bitcoin zonder dat ze rechtstreeks Bitcoin hoeven te bezitten. 

Tot nu toe is het handelsvolume van de spot Bitcoin ETFs in Hong Kong compleet verbleken ten opzichte van de Verenigde Staten, maar de instroom is wel langzaam maar zeker gestegen. De ChinaAMC Bitcoin ETF is de grootste van de BTC ETFs in Hong Kong met meer dan $141 miljoen aan netto activa. De Bosera Hashkey en Harvest Bitcoin ETFs hebben respectievelijk ongeveer $99 miljoen en $30 miljoen onder beheer. 

De totale AUM (Assets Under Management) van de drie spot Bitcoin ETFs uit Hong Kong bedraagt ongeveer 4.450 BTC, met een waarde van ongeveer $270 miljoen, als we uitgaan van de huidige Bitcoin prijs die op het moment van schrijven op $60.609 handelt. 

Toenemende interesse op de Aziatische markt

Ondanks dat de instroom nog erg bescheiden is, duidt een groeiende instroom op toenemende interesse en adoptie van Bitcoin onder de Aziatische institutionele beleggers. Dit is zowel positief voor de ontwikkeling van de ETFs als de ontwikkeling van Bitcoin in Azië. 

Tot nu toe zijn veel beleggers op de Aziatische markt erg sceptisch geweest over Bitcoin en andere crypto, maar de verhoogde instroom laat zien dat er steeds meer interesse is in gereguleerde blootstelling aan de koers van Bitcoin via beursverhandelde producten als ETFs. Dit is een positief teken voor de algehele Bitcoin koers en de cryptomarkt, aangezien het een verhoogde adoptie en acceptatie van crypto toont in een voorheen erg sceptische markt. 

Samenvatting

Samenvattend is de hoogste instroom in spot Bitcoin ETFs uit Hong Kong sinds juli een belangrijk teken voor de adoptie en acceptatie van crypto onder Aziatische beleggers. Een hoge instroom laat een verhoogde interesse vanuit institutionele beleggers zien, wat erg positief kan zijn voor de markt. 

Lees meer over:
Hong KongSpot Bitcoin ETF

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...