Whales kopen SOL in: Kan de Solana koers binnenkort met 18% stijgen?

674 totale weergaven
solana koers

In het weekend daalde de Solana koers licht, met 1,02% naar $159. Deze kleine daling lijkt een korte pauze, waardoor de markt tijd krijgt om zich op te laden voor een mogelijke stijging. Beleggers hopen op een sterk herstel, vooral nu de SOL/USDT dagelijkse grafiek een bull flag patroon laat zien, wat meestal wijst op een naderende koersstijging.

Whales en TVL groei geven Solana vertrouwen

Volgens gegevens van Lookonchain, een platform dat blockchain-gegevens analyseert, heeft een grote whale onlangs 28.717 SOL gekocht ter waarde van ongeveer $4,56 miljoen. Deze whale heeft de hele aankoop direct gestaked, wat wijst op vertrouwen in de lange termijn van de Solana koers.

Daarnaast is de Total Value Locked (TVL) binnen het Solana netwerk in augustus flink gestegen. Uit cijfers van DefiLlama blijkt dat de TVL in slechts drie weken tijd is toegenomen van $3,82 miljard naar $5,4 miljard, een groei van 42%. Deze stijging toont aan dat steeds meer mensen vertrouwen hebben in en deelnemen aan Solana’s DeFi ecosysteem.

De stijging in TVL en de grote aankopen door whales hebben een positief effect op de koers van Solana, die mede hierdoor naar $159 is gestegen volgens CoinMarketCap. Dit heeft ook de marktkapitalisatie van Solana naar $74,3 miljard gedreven.

Is de Solana koers klaar voor uitbraak?

In de afgelopen week is de Solana koers flink gestegen, van $138,7 naar $159, wat een groei van 15% betekent. Deze stijging komt overeen met een algemene opwaartse beweging in de markt, vooral omdat de Bitcoin koers vorige week flink is gestegen en nu rond de $64.000 bungelt.

De recente ommekeer in de dagelijkse grafiek wijst op de vorming van een bullish flag patroon, een technische indicator die vaak duidt op verdere stijgingen. Dit patroon houdt meestal in dat er een korte periode van consolidatie is voordat de koers verder doorbreekt.

solusdt koers

Op dit moment handelt de Solana koers boven belangrijke Exponentiële Voortschrijdende Gemiddelden (20, 50, 100 en 200), wat een positieve verandering in marktsentiment laat zien. Als de koopdruk aanhoudt, zou Solana nog eens 18% kunnen stijgen, en daarmee een belangrijk uitbraakpunt bereiken boven de weerstand van de flag.

Als de koers door de bovengrens van de flag heen breekt, kan dit een extra stijging veroorzaken, waardoor de waarde met nog eens 11,5% stijgt naar $210, met mogelijk zelfs $240 in het vooruitzicht. Maar, als de verkoopdruk sterk blijft bij de bovengrens van de flag, kan er een ommekeer plaatsvinden, wat de bullish uitbraak zou kunnen tegenhouden.

Lees meer over:
sol koerssolana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...