Solana koers dichtbij $164 weerstand: Hoe ver kan de stijging gaan?

1028 totale weergaven
stijging solana koers

Solana heeft de afgelopen tijd sterke groei laten zien en de koers nadert nu het belangrijke weerstandsniveau van $164. De grote vraag is of de stijging doorzet en deze grens doorbreekt, of dat de SOL koers zal stuiten op tegenstand.

De recente stijging van de Solana koers

In de afgelopen week is de SOL koers met meer dan 1o% gestegen en bereikt nu ongeveer $157 volgens CoinMarketCap. De marktwaarde van Solana is boven de $71 miljard gekomen en het handelsvolume is boven de $2 miljard gestegen en het handelsvolume nam met maar liefst 96,25% toe. Dit wijst op een groeiende interesse van investeerders.

De huidige trend is positief, met een SOL koers boven het 100-daags gemiddelde (SMA) op de 4-uurs grafiek. Dit wijst op sterk momentum en dat de “bulls” de controle hebben. De koers zou hierdoor richting het volgende belangrijke niveau van $164 kunnen gaan.

tradingview sol koers

Ook de Relative Strength Index (RSI) staat nu op 71%, wat betekent dat de markt overbought is. Dit laat zien dat er veel koopdruk is, wat positief blijft voor de koers.

Op de daggrafiek probeert de SOL koers boven het 100-daags gemiddelde te komen na een eerdere terugval bij $137. Deze opwaartse beweging benadrukt het optimisme en de sterke koopdruk in de markt, wat de kans vergroot dat de $164 binnenkort bereikt kan worden.

Verder toont de 1-daagse RSI aan dat de stijgende trend aan kracht wint, met de lijn boven de 50% op 54%. Dit geeft aan dat er nog steeds veel kopers in de markt zijn en dat het vertrouwen in Solana groeit.

Wat gaat de SOL koers doen op de korte en lange termijn?

Als Solana deze stijgende lijn vasthoudt en de $164 doorbreekt, kan de koers verder stijgen richting het volgende weerstandsniveau van $194. Bij een doorbraak daarboven kan de koers zelfs verder oplopen richting $209 of hoger.

Als Solana echter stuit op weerstand bij $164 en terugvalt, kan de koers opnieuw dalen naar de $137. Breekt de koers daaronder, dan kunnen we verdere dalingen zien richting de $118 en mogelijk lagere niveaus.

Lees meer over:
sol koerssolana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...