Stablecoin markt nu $168 miljard waard, bullish voor bitcoin (BTC)?

384 totale weergaven
bull

De stablecoinmarkt heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met een recordhoge marktkapitalisatie van $168 miljard. Dit markeert elf opeenvolgende maanden van groei en overtreft de vorige piek van $167 miljard in maart 2022. Wat betekent dit voor de koers van bitcoin (BTC)?

Stablecoinmarkt op nieuwe hoogte

Opvallend is dat de gegevens algoritmische stablecoins uitsluiten, met de focus op stablecoins die zijn gedekt door activa, zoals Tether (USDT) en Circle USD (USDC), die aanzienlijke winsten hebben geboekt.

Tether (USDT) is een zeer tempo gegroeid gedurende 2024 met een marktkapitalisatie die in augustus boven de $117 miljard uitkwam. Circle USD (USDC) heeft dit jaar een sterk herstel laten zien, maar blijft ver onder zijn recordhoogte van $55,8 miljard, met een piek van $34 miljard dit jaar.

De stijging in marktkapitalisatie van stablecoins weerspiegelt nieuw kapitaal dat de cryptomarkt binnenkomt, aldus analisten zoals Patrick Scott (Dynamo DeFi) op X.

Ondanks de groeiende marktkapitalisatie zijn de handelsvolumes echter gedaald, vooral op gecentraliseerde beurzen. Een rapport van CCData meldt juist een daling van 8,35% in het handelsvolume van stablecoins in juli, deels als gevolg van zorgen over Europese regelgeving zoals MiCA, die impact heeft op stablecoins zoals USDT in de regio.

Over het algemeen benadrukt de heropleving van de stablecoinmarkt de belangrijke rol die stablecoins spelen binnen het bredere crypto-ecosysteem, vooral als een veilige haven tijdens volatiliteit op de cryptomarkt. Toch blijven er vragen over toekomstige groei, vooral nu regelgevende kaders steeds strakker worden.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...