Meerdere blockchain Discords aangetast: Polygon, Avalanche, ZKsync getroffen

591 totale weergaven

In het weekend werd de blockchaingemeenschap geconfronteerd met een gecoördineerde aanval toen de Discord-servers van Polygon, Avalanche en ZKsync werden gecompromitteerd.

Gecoördineerde Discord aanvallen

De crypto gemeenschap werd opgeschrikt door een reeks Discord server aanvallen in het weekend, te beginnen met Polygon en snel verspreid naar Avalanche en ZKsync.

Bij deze incidenten werden kwaadaardige links verspreid, wat de groeiende trend van beveiligingslekken in de cryptoruimte benadrukt.

Polygon Discord Breach wakkert bredere aanvallen aan

Op 24 augustus werd de Discord server van Polygon gecompromitteerd, waarbij hackers kwaadaardige links plaatsten. De aanval leidde ertoe dat de Chief Information Security Officer van Polygon, Mudit Gupta, gebruikers aanspoorde om interactie met gedeelde links te vermijden totdat het probleem volledig was opgelost.

Deze inbreuk zette een golf van soortgelijke aanvallen in gang op andere blockchainprojecten.

Avalanche Discord valt ten prooi aan hackers

Minder dan 48 uur nadat Polygon’s Discord was gecompromitteerd, werd de officiële Discord server van Avalanche getroffen door een soortgelijke aanval. Hackers deelden valse links die beweerden gratis AVAX tokens aan te bieden, waardoor gebruikers werden misleid om deel te nemen aan frauduleuze praktijken.

De community lead van Avalanche, Ben Well, meldde dat het probleem binnen een uur was opgelost en dat er werd geprobeerd om de normale werking te herstellen.

ZKsync Discord breach voegt toe aan groeiende bezorgdheid

Na de inbreuk op Avalanche werd ook de Discord server van ZKsync gecompromitteerd. Hackers gebruikten dezelfde tactiek door misleidende links te delen die gratis ZK tokens beloofden via een nep airdrop schema.

Hoewel ZKsync het probleem nog niet officieel heeft aangekaart op sociale media, hebben verschillende teamleden het probleem erkend op de Discord server.

Groeiend aantal slachtoffers

De gevolgen van deze inbreuken zijn aanzienlijk, met gebruikers die verliezen melden, waaronder iemand die beweerde $150.000 aan Ether te hebben verloren na een interactie met een frauduleuze link op Polygon’s Discord.

Door de herhaalde aanvallen op meerdere platforms zijn gebruikers gefrustreerd en vragen ze zich af welke veiligheidsmaatregelen er zijn genomen om hun bezittingen te beschermen.

Invloed op het vertrouwen van gebruikers in cryptoplatformen

Deze gecoördineerde aanvallen hebben het vertrouwen van gebruikers in de veiligheid van cryptoplatforms verder aangetast. Terwijl de blockchaingemeenschap worstelt met deze inbreuken, staat de industrie onder toenemende druk om robuustere beveiligingsprotocollen te implementeren om de bezittingen en gegevens van gebruikers te beschermen.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....