BlackRock lanceert Ether ETF in Brazilië

602 totale weergaven
ethereum brazilie etf blackrock

BlackRock gaat een ethereum exchange traded fund (ETF) aanbieden in Brazilië. De Amerikaanse vermogensbeheerder heeft zijn portfolio uitgebreid met de onlangs geïntroduceerde iShares Ethereum Trust via een depositary receipt.

BlackRock lanceert Ether ETF in Brazilië

BlackRock breidt zijn aanbod van cryptoproducten in het buitenland uit. Op 28 augustus noteerde het bedrijf zijn Ethereum exchange-traded fund (ETF) via de Braziliaanse beurs B3. Volgens lokale media kunnen zowel particuliere als institutionele beleggers in het land handelen in de iShares Ethereum Trust (ETHA) onder de ticker ETHA39.

Een depositary receipt is een effect dat aandelen in een buitenlands bedrijf of fonds vertegenwoordigt. De handel vindt plaats in de lokale valuta en is gedekt door de onderliggende asset, in dit geval ethereum. Bij de introductie van BlackRock’s Ether ETF op de lokale markt, is het aandelenaanbod een prijs die gelijk is aan een derde van hun oorspronkelijke waarde.

De beheerskosten zijn vastgesteld op 0,25% per jaar, in lijn met de tarieven in de Verenigde Staten. Tijdens het eerste jaar van verhandeling — of totdat het ETF $2,5 miljard aan beheerd vermogen bereikt — vindt een halvering van deze plaats, tot 0,12%.

 

 

iShares Bitcoin Trust

De vermogensbeheerder introduceerde zijn Ether ETF slechts enkele maanden na de lancering van de iShares Bitcoin Trust in het land, ook via een depositary receipt. BlackRock’s directeur in Brazilië, Cristiano Castro, zegt in een lokaal interview dat het fonds voldoet aan de groeiende vraag naar cryptomunten in het land:

“IBIT is het snelst groeiende ETF in de geschiedenis over een periode van drie maanden. Dit toont aan dat er een onderliggende vraag was naar het product. De strategie van BlackRock is om aan deze vraag te voldoen en het voor beleggers gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot deze digitale producten binnen de kapitaalmarkt.”

Brazilië is één van de eerste markten die de handel in crypto-gerelateerde producten op zijn beurs toestond. Met het nieuwe fonds van BlackRock zullen beleggers in het land toegang hebben tot 15 ETF’s of depositary receipts die blootstelling bieden aan digitale activa. In juli keurden lokale toezichthouders ’s werelds eerste spot Solana-gebaseerde ETF goed, die naar verwachting in de komende maanden live zal gaan.

Volgens B3-directeur Felipe Gonçalves houden 180.000 beleggers cryptoproducten ter waarde van bijna 5,5 miljard Braziliaanse real (~$1 miljard). Het handelsvolume in crypto in het land bereikte $6 miljard in de eerste vijf maanden van 2024, wat een stijging van 30% markeert ten opzichte van het voorgaande jaar.

Dit betekent het voor ethereum

De lancering van de Ether ETF in Brazilië door BlackRock kan ethereum een boost geven, zowel op deze lokale markt als wereldwijd.

De Ether ETF maakt het gemakkelijker voor zowel institutionele als particuliere beleggers in Brazilië om blootstelling te krijgen aan Ethereum zonder dat ze direct ether hoeven te kopen. Het verlaagt de investeringsdrempel, kan leiden tot een grotere vraag en daardoor tot een hogere prijs van ETH.

Dat BlackRock deze stap zet, maakt het vertrouwen in ether als asset sterker. Het kan ook leiden tot nieuwe (ETF) producten van andere grote, financiële instellingen. Het past ook in een wereldwijde trend waarbij ETF’s steeds populairder zijn om geld in te steken. Ethereum raakt zelf ook steeds meer geïntegreerd in de traditionele financiële markten.

Dat leidt tot bredere acceptatie en erkenning van Ethereum als asset. Het bevestigt ook de status van ethereum als één van de meest belangrijke blockchainnetwerken van de cryptosector. Naarmate meer mensen leren over Ethereum en zijn potentiële toepassingen, kan dit de acceptatie en het gebruik van de technologie stimuleren.

Lees meer over:
BraziliëETFetherEthereum

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...