ADA koers onder vuur: 10% daling in zicht na Hoskinson’s verdwijning – wat gaat Cardano doen?

1111 totale weergaven
ada
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Cardano raakte vorige week haar plek kwijt in de top 10 cryptomunten met de hoogste market cap, en hoewel het die positie ook weer heel even terugverdiende, blijft de koers het lastig houden en kan het met 10% dalen. 

De bekende altcoin staat op een cruciaal punt in de ontwikkeling met de komst van de nieuwe Chang upgrade, die gepland staat voor 1 september. Tijdens deze belangrijke week was oprichter Charles Hoskinson spoorloos, hij was sinds 24 augustus niet meer in het openbaar of op social media gezien.

Charles Hoskinson terug na verdwijning

Er waren geruchten dat Cardano-oprichter Charles Hoskinson verdwenen was, maar sinds een aantal uur is Hoskinson weer actief op Twitter. Om duidelijk te maken dat hij het echt is, heeft hij ook een video upgeload waarin het lijkt dat hij in een vliegtuig zit.

Hoskinson is dus een aantal dagen weggeweest, en in die korte tijd is er onder traders lichte paniek ontstaan ovr de toekomst van de Cardano koers. Dat komt niet uit het niets, want Cardano heeft het al langere tijd zwaar en staat momenteel op een koers van $ 0,36.

Nu de oprichter weer terug in beeld is, betekent dit nog niet automatisch dat Cardano zich weer gaat herpakken.

cardano koers

De koers kende net als de rest van de crypto markt de grootste crash op 5 augustus en leek zich weer volledig herpakt te hebben vier dagen geleden. Toen kreeg de crypto markt het echter opnieuw zwaar en dit viel samen met de zogenaamde verdwijning van Hoskinson, waardoor het opnieuw niet boven de grens van $ 0,40 is uitgekomen.

Wat gaat Cardano doen?

Cardano leek lange tijd op weg naar een verdere daling, maar nu Hoskinson er weer is en de gehele crypto markt vandaag redelijk stabiel opereert is er een nieuw ondersteuningsniveau ontstaan. De Cardano koers opereert op dit moment precies op dit niveau, maar de verwachting is dat het hier dus niet zo maar onder daalt.

cardano ondersteuning

De 10% daling die analisten hadden verwacht, lijkt hiermee dus niet door te gaan. Voor Cardano blijft het echter een spannende tijd, de update die over enkele dagen geïmplementeerd wordt, moet succesvol verlopen, anders zal de cryptomunt wel verder afzwakken.

Er zijn wel enkele positieve signalen, mede opgemerkt door crypto bedrijf Santiment, dat de activiteit rondom de grote cryptomunten in de gaten houdt. Zo is het aantal actieve adressen op de Cardano blockchain de afgelopen periode juist flink gestegen.

santiment activiteit

Naast het aantal actieve adressen biedt ook de activiteit van whales op het netwerk hoop voor de Cardano koers. Zowel het aantal whales op de blockchain als de activiteit van deze whales, crypto traders met meer dan $ 100.000 aan Cardano, is gestegen.

De stijgende activiteit heeft vooralsnog niet gezorgd voor grote stijgingen in de Cardano koers, maar biedt wel perspectief voor de toekomst. Bij een goede implementatie van de Chang hard fork en geen nieuwe verdwijning van de oprichter kan Cardano een goede periode tegemoet gaan.

Waarin investeren als Cardano verder daalt

Mocht de Cardano koers, net als de rest van het jaar, toch blijven dalen, zijn er natuurlijk alternatieven waar je jouw geld in kan steken. Hieronder vind je twee nieuwe cryptomunten die binnenkort bij exchanges gelist worden.

Hierdoor hebben ze nog geen last van het sentiment in de huidige markt, waarbij er maar niet echt een grote stijging van de markt genoteerd wordt. Zodra ze gelanceerd worden, is dit sentiment wel van belang.

Mocht dat samenvallen met een nieuwe crypto bull run, zullen dit misschien wel de grootste profiteurs worden. Analisten voorspellen al dat altcoins op dit moment op een zeer laag niveau staan en een grote stijging tegemoet kunnen gaan.

Pepe Unchained – eigen blockchain voor de Pepe meme

De Pepe meme heeft al groot succes geboekt in de crypto wereld, maar kent zijn beperkingen omdat het een token is op de Ethereum blockchain. Ontwikkelaars van het nieuwe Pepe Unchained project doorzagen deze problemen en hebben de meme naar een eigen blockchain gebracht.

Met een layer-2 oplossing kunnen er meer transacties op hetzelfde moment verwerkt worden, zijn de transacties goedkoper en vervolgens in te zien in een speciale block explorer.

Dat traders enthousiast zijn over de nieuwe variant van Pepe blijkt wel uit het succes dat de Pepe Unchained presale tot nu toe gehad heeft; er is al meer dan $ 11 miljoen opgehaald.

Je kunt na de aankoop van de tokens deze direct vastzetten voor staking, waar je momenteel een geschatte jaarlijkse beloning van 181% ontvangt.

Crypto All-Stars – revolutionair staking protocol

Crypto All-Stars komt met ’s werelds eerste Unified Staking protocol; dat houdt in dat je er meerdere cryptomunten kunt staken en hier één beloning voor ontvangt. Dit revolutionaire staking protocol krijgt de naam MemeVault en maakt het mogelijk om alle bekende meme coins op één plek op te slaan.

Vervolgens krijg je de beloningen uitbetaald in $STARS en vervolgens begint er een mooi effect; hoe meer $STARS je hold, hoe hoger de beloningen voor het staken worden!

Crypto All-Stars

De token is alvast te koop in een presale en je bent er vroeg bij als je nu investeert; de teller staat nog onder de $ 1 miljoen. Momenteel worden de staking beloningen geschat op 1697%!

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
Cardanocardano koers

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...