AI-cryptotokens dalen hard ondanks recordbrekende kwartaalcijfers Nvidia

859 totale weergaven
|

Op AI (kunstmatige intelligentie) gebaseerde cryptomunten staan vandaag op negatieve wijze in de schijnwerpers. Zij lijden namelijk de grootste verliezen van de markt. De resultaten komen enigszins als een verrassing aangezien chipmaker Nvidia alle records breekt met zijn nieuwe kwartaalcijfers.

Nvidia breekt records, maar aandeel daalt

Er werd lang naar uitgekeken binnen de techwereld, maar gisteren na het sluiten van de Amerikaanse beurzen deelde Nvidia zijn financiële resultaten van het tweede kwartaal. 

Ook crypto-investeerders houden de cijfers van het Amerikaanse bedrijf nauwlettend in de gaten. Aangezien de Nvidia-chips onmisbaar zijn voor de ontwikkeling van AI, beïnvloeden de kwartaalcijfers met name cryptotokens die zich richten op de nieuwe technologie. 

De Amerikaanse chipgigant heeft in het tweede kwartaal een totale omzet van $ 30 miljard gegenereerd, wat een stijging van 15% markeert vergeleken met het resultaat uit het eerste kwartaal. Het is een ruime verdubbeling tegenover de omzet die in het tweede kwartaal van vorig jaar werd binnengesleept. 

De omzet heeft de verwachtingen met $ 1,32 miljard overtroffen, maar alsnog is het aandeel sinds publicatie hard gekelderd. 

Dankzij de exploderende vraag naar AI-toepassingen schittert het bedrijf al geruime tijd als nooit tevoren. Het bedrijf breekt record na record en is de afgelopen jaren in ongekend tempo uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven ter wereld.

Investeerders worden al lange tijd verwend met de financiële resultaten van het bedrijf en dus lijkt er geen genoeg te worden genomen met de recente cijfers. Niet voor niets wat de aandelenkoers in de na-handel met meer dan 7% zakte.

AI-cryptomunten volgen met hevige dalingen

De kwartaalcijfers van Nvidia hebben ook overduidelijk tot een negatieve reactie binnen de AI-niche van de cryptomarkt gezorgd.

Bittensor (TAO) is in de afgelopen 24 uur zelfs de hardste daler van de top 100 cryptomunten, met een terugval van bijna 6%.

Ook Artificial Superintelligence Alliance (ASI), de samenvoeging van Fetch.ai (FET), SingularityNet (AGIX) en Ocean Protocol (OCEAN), beleeft een dramatische dag met een verlies dat tegen de 6% aanloopt.

Tot slot trekt ook Render (RENDER) de aandacht met een daling van meer dan 4% in de afgelopen dag.

Lees meer over:
AINvidiatokens

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...