Donald Trump lanceert nieuwe NFT-collectie en verdient miljoenen

603 totale weergaven
Trump token zakt 32% na veroordeling

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump liet enige tijd geleden al doorschemeren dat hij van plan was een vierde collectie non-fungible tokens (NFT’s) uit te brengen. Dit bleek geen loze belofte, want afgelopen dinsdag lanceerde de Republikein inderdaad een nieuwe reeks op blockchain gebaseerde verzamelitems.

Met deze NFT’s heeft Trump al meer dan $ 1 miljoen verdiend, wat waarschijnlijk een belangrijke drijfveer is voor zijn nieuwe ‘hobby’.

Trump verkoopt nieuwe crypto-verzamelitems

De voormalig president van de Verenigde Staten bracht in december 2022 zijn allereerste NFT-collectie uit. De lancering van deze zogenoemde ‘Trump Digital Trading Cards’ – bestaande uit allerlei afbeeldingen van Trump in superheldenpakjes – bleek een enorm succes te zijn, wat Trump ertoe deed zetten om enkele maanden later een tweede deel te introduceren. 

Eind vorig jaar kwam Trump met zijn derde collectie genaamd ‘MugShot’, gebaseerd op de politiefoto (mugshot) die van hem werd genomen toen hij zich in augustus moest melden bij een gevangenis. 

Nu lanceert Trump zijn vierde NFT-collectie genaamd ‘Series 4: America First Collection’. Wederom bevat de collectie een reeks bijzondere plaatjes van hemzelf, waarin hij ondere andere aan het dansen is en bitcoins vasthoudt.

Trump kondigde de nieuwe collectie aan op zijn eigen socialmediaplatform Truth Social. In een video legde hij uit dat de NFT’s net als bij zijn eerdere collecties exclusieve voordelen met zich meebrengen. 

De NFT’s kosten $ 99 per stuk, betaalbaar met creditcard of crypto. Degenen die willen profiteren van de unieke extraatjes zullen echter diep in de buidel moeten tasten.

Iedereen die ten minste 15 NFT’s aanschaft, voor een totaalbedrag van $ 1.485, ontvangt een fysieke versie die een heel klein deel bevat van het pak dat hij droeg tijdens zijn debat met Joe Biden in juni.

Daarnaast krijgen tot 25 mensen de unieke kans om cocktails te drinken met Trump tijdens zijn gala in Florida. Hiervoor moet echter een bedrag van $ 24.750 in cryptocurrency worden neergelegd.

Miljoenenomzet ondanks magere opkomst

De verkoop verloopt nog niet bepaald snel. Uit on-chain data van het Polygon (MATIC) netwerk, waarop de NFT’s zijn uitgegeven, blijkt dat tot nu toe slechts 22.310 van de in totaal 360.000 stuks zijn verkocht. Toch komt met een prijs van $ 99 per stuk de opbrengst al op meer dan $ 2,2 miljoen. Niet slecht voor nog geen twee dagen aan handel.

Trump’s eerdere MugShot-collectie, bestaande uit 100.000 NFT’s, werd ook niet volledig uitverkocht. Zijn eerste twee collecties daarentegen waren al binnen één dag uitverkocht, hoewel deze veel kleiner waren met respectievelijk 44.000 en 46.000 NFT’s.

Lees meer over:
Donald TrumpTrump

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...